VIKO wint laatste thuiswedstrijd overtuigend

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen kwam het Nijmeegse Keizer Karel op bezoek in Vianen. VIKO heeft het kampioenschap al binnen, maar Keizer Karel is nog niet helemaal veilig voor degradatie. De uitwedstrijd werd met 17-24 beslist in het voordeel van de Vianezen, en ook deze zaterdag kon Keizer Karel er weinig uit halen. VIKO begon de eerste minuten niet sterk, maar stelde snel orde op zaken en liep uit naar een 26-13 overwinning.

Onder een zeer felle zon waren het de gasten die het eerst de korf vonden, vanuit een vrije bal werd de 0-1 binnengeschoten. VIKO leek in de eerste minuten iets meer moeite te hebben met de warmte en liet de Nijmeegse tegenstander een kleine voorsprong nemen. Keizer Karel kon hier echter niet lang van genieten, Rules Buitelaar en Vikash Mahadew Missier maakten met ieder een doelpunt gelijk. De bezoekers vonden nog eenmaal de korf voor de 3-4, waarna de Vianese machine echt op gang kwam. VIKO wist tienmaal op rij de korf te vinden en maakte daarmee duidelijk dat er voor de bezoekers niet veel te halen was in Vianen, 13-4. Het lukte de Nijmeegse ploeg het gat voor rust nog iets te verkleinen, met 14-8 werden de kleedkamers opgezocht.
VIKO speelde een sterke eerste helft en indien de warmte geen parten ging spelen, werd een flinke score verwacht.
De Vianezen startten de tweede helft uitstekend, via 5 doelpunten werd het verschil omhoog gebracht 19-8. Teken voor coach Berry van den Broek om de basisspelers wat rust en reserves wat speeltijd te geven. Jill Houweling mocht als eerste haar debuut maken. Zij verving Linsey van Mourik en kwam naast haar zus Romy Houweling te staan. De Viaanse machine was intussen wat langzamer gaan draaien en de bezoekers begonnen wat mee te scoren. Bij een 20-12 stand mocht Jente Vermeer haar eerste opwachting maken in de Viaanse hoofdmacht. VIKO nam weer iets meer afstand en bij 23-13 kwam de derde debutant, Amber Wulfers, in de ploeg. Het slotakkoord was voor de thuisploeg, drie doelpunten van Rules Buitelaar (2x) en Natascha Hazendonk, bepaalden de eindstand op 26-13.
Volgende week staat de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. In Almelo is Achilles de tegenstander. De thuiswedstrijd werd door VIKO met 21-11 gewonnen. Hoewel er niks meer op het spel staat voor de Vianezen, zullen ze uiteraard niet voor niks naar Almelo reizen. Aanvang van de wedstrijd is om 15.30 op Sportpark Ossenkoppelerhoek.

Geef een antwoord