BLOG: Vaarwel ‘Het Mandje’, welkom nieuwe clubaccommodatie!

In deze blog nemen we jullie mee in het vaarwel zeggen van onze oude kantine ‘Het Mandje’ en het verwelkomen van onze nieuwe accommodatie. In september 2021 zal gestart worden met de sloop en verwachting is dat april/mei 2022 onze nieuwe kantine en kleedkamers er staan!

Dinsdag 28 september: Van Wiggen plaatst banner en de fundering staat

Het eerste gedeelte van de fundering is gereed.
De banner op het hek hangt! Laat het maar duidelijk zijn dat Van Wiggen hier bouwt aan onze prachtige nieuwe clubaccommodatie!

Zondag 19 september: VIKO en Van Wiggen trappen bouw nieuwe clubaccommodatie af

De oude kantine is inmiddels weg en dat betekent dat Van Wiggen de werkzaamheden voor de bouw kan aanvangen deze week. Er wordt begonnen met het afgraven van het terrein om de fundering te kunnen leggen.

Van Wiggen’s Henk de With en VIKO voorzitter Tessa Crone op het terrein waar de oude kantine stond en waar de nieuwe clubaccommodatie gaat komen. Het enige dat nog staat is de oude meterkast waar de stroomvoorzieningen voor de bouw vandaan gehaald worden. Ook deze zal gaandeweg verplaatst worden.

Woensdag 8 september: Vaarwel ‘Het Mandje’! Alles tegen de grond

De sloop is zeer voortvaren gegaan en inmiddels staat alleen de meterkast nog overeind. De rest van het pand is volledig gesloopt.

Vrijdag 27 augustus: Bouwweg aangelegd en oud ijzer afgevoerd

Vanaf het toegangshek tot aan de bestaande accommodatie, is de bouwweg aangelegd. Volgende week worden ook bouwhekken op het terrein geplaatst om een veilige omgeving te hebben voor de bezoekers van het sportpark.

Daarnaast is tijdens de opruimdag 10 juli veel oud ijzer apart gehouden. Dit is door onze sterke mannen Zelko, Bjorn en Thorven afgevoerd. Ruim 460 kilo (!!!) aan oud ijzer is ingeleverd.

Woensdag 25 augustus: Piketpaaltjes geplaatst, hier komt de nieuwe accommodatie!

Vandaag heeft aannemer Van Wiggen de piketpaaltjes geplaatst die duiden waar de nieuwe accommodatie moet komen. Deze paaltjes moeten blijven staan, want worden het uitgangspunt voor het aanleggen van de bouwweg en bouwhekken aankomende week.

Zaterdag 7 augustus 2021: De eerste spullen staan klaar, omgevingsvergunning verleend

Aannemer Van Wiggen heeft een bouwdepot geplaatst op het veld waar de eerste bouwmaterialen zijn opgeslagen. De omgevingsvergunning is verleend, dus in september gaan de eerste werkzaamheden echt starten!

Zaterdag 10 juli 2021: De grote opruimdag

Vandaag stond een grote groep vrijwilligers klaar om het pand en de omgeving er omheen ‘sloopklaar’ te maken. Met dank aan Wendy Schouten die al deze vrijwilligers geregeld had. Door middel van labels was al eerder aangegeven welke spullen mee gaan, wat weg mag, wat we kunnen verkopen etc. De aanwezige mannen stortten zich op het uitscheppen en opstapelen van de terrastegels, terwijl de vrouwen zich met name bezighielden met de spullen in en om de kantine.

Tussen het harde werken door moest er wel goed gegeten worden. Paula zorgde voor een heerlijk Indisch gerecht waarmee iedereen er weer tegenaan kon.

Wat geweldig om te zien dat er zoveel vrijwilligers op de been waren om een handje te helpen.

Al een aardig stuk gevorderd met het uithalen van de tegels!
Zelfs de kleine mannen droegen een steentje bij
De drone filmt een impressie van de dag

Woensdag 7 juli 2021: Schone tegels

In de wintermaanden heeft Scouting Batenstein gebruik mogen maken van onze kantine, aangezien ze door de corona maatregelen niet iedereen in hun eigen locatie kwijt konden. Voor wat hoort wat, dus kwamen ze een handje helpen in de voorbereidingen voor onze grote opruimdag. De terrastegels moesten schoon gemaakt worden.

Smits Tuin en Parkmachines was zo vriendelijk een professionele hogedrukreiniger beschikbaar te stellen om deze klus te klaren, waarvoor dank!!!

Vrijdag 30 april 2021: Getekend met aannemer Van Wiggen

It is official. VIKO voorzitter Tessa Crone tekende vandaag de overeenkomst met aannemer Van Wiggen om de nieuwe accommodatie te realiseren. Een mijlpaal waar al jaren naar toe wordt gewerkt!

Tessa Crone van VIKO en Henk de With van Van Wiggen tekenen de overeenkomst
Een 3D impressie van de nieuwe clubaccommodatie