BLOG: Vaarwel ‘Het Mandje’, welkom nieuwe clubaccommodatie!

In deze blog nemen we jullie mee in het vaarwel zeggen van onze oude kantine ‘Het Mandje’ en het verwelkomen van onze nieuwe accommodatie. In september 2021 is gestart met de sloop en op 15 april 2022 heeft de overdracht vanuit aannemer van Wiggen naar VIKO plaatsgevonden. De activiteiten voor het gereed maken van de accommodatie, zijn nu in volle gang.

Vrijdag 15 april 2022: Wij hebben de sleutel!

Vandaag vond de officiële sleuteloverdracht plaats tussen aannemer Van Wiggen, die vertegenwoordigd werd door Henk de With, en VIKO voorzitter Tessa Crone. En dat werd gevierd met een heerlijke taart!

Naast een aantal bestuursleden en werkgroepleden was ook adviseur Arjen Godthelp van Godthelp Advies aanwezig. Hij heeft VIKO de afgelopen jaren begeleid om tot dit mooie resultaat te komen.

En wat een prestatie dat dit er nu staat! Tijd om aan de slag te gaan met de binnenkant en het gereed maken van alles. Zo spoedig mogelijk wordt meer informatie gedeeld waarvoor we helpende handjes nodig hebben, dus houd de site, socials en team apps in de gaten!

Woensdag 6 april: Bijna klaar!

Het lijkt op ons blog alsof er de laatste weken niets gebeurd is, maar niets is minder waar. Minder zichtbaar werk aan de buitenkant, maar alle afwerkingen aan de binnenkant. En vandaag ontvingen we het goede nieuws dat we op 15 april de sleuteloverdracht hebben en de nieuwe accommodatie dan echt van ons is!

En dan begint uiteraard het werk aan de binnenkant. We werken op dit moment aan de lijst met werkzaamheden en een planning. We komen zeker bij jullie terug voor helpende handjes om zo snel mogelijk onze nieuwe accommodatie te kunnen betrekken.

Vrijdag 25 februari: kleedkamer vloeren erin

Dinsdag 8 februari: Tegeltjes en kabels!

De douches worden betegeld.

En de elektra kabel wordt getrokken.

Donderdag 27 januari: Alles zit dicht!

Vandaag is de gehele pui geplaatst en dat betekent dat de kantine dus dicht zit. Wat een prachtige raam partijen!

Vrijdag 14 januari: Na de kerstvakantie worden de werkzaamheden weer hervat

Woensdag 22 december: De deuren en ramen worden geplaatst

Vandaag zijn de eerste deuren en ramen geplaatst, wat meteen een heel ander beeld geeft. De komende twee weken is ook Van Wiggen met kerstvakantie, vanaf 10 januari worden de bouwwerkzaamheden weer hervat. Tot nu toe loopt alles nog volgens planning.

Vrijdag 3 december: De kleedkamers krijgen vorm!

De buitenkant kent al mooie contouren, maar aan de binnenzijde valt er nog genoeg te doen. Momenteel wordt er druk gebouwd aan de binnenmuren om de kleedkamers in te richten:

Donderdag 4 november: Het dak eraf! Uhm nee… erop!

Wat gaat de buitenkant toch hard! Het lijkt bijna of we er volgende week al in kunnen! Maar niets is minder waar, uiteraard moet er nog veel werk verzet worden en lopen we nog altijd op het schema dat we in mei onze nieuwe accommodatie kunnen betreden.

Maar vandaag is het dak geplaatst en begint het echt al ergens op te lijken.

Donderdag 28 oktober: Het krijgt steeds meer vorm, de eerste wanden staan!

Vrijdag 22 oktober: We gaan de hoogte in!

De bouw vordert gestaag en we gaan nu ook de hoogte in!

Daarnaast worden alle voorbereidingen getroffen om de nuts voorzieningen van het oude naar het nieuwe gebouw om te leggen, aangezien begin van het nieuwe jaar gestart kan worden met de aanleg hiervan voor het nieuwe gebouw.

Dinsdag 28 september: Van Wiggen plaatst banner en de fundering staat

Het eerste gedeelte van de fundering is gereed.
De banner op het hek hangt! Laat het maar duidelijk zijn dat Van Wiggen hier bouwt aan onze prachtige nieuwe clubaccommodatie!

Zondag 19 september: VIKO en Van Wiggen trappen bouw nieuwe clubaccommodatie af

De oude kantine is inmiddels weg en dat betekent dat Van Wiggen de werkzaamheden voor de bouw kan aanvangen deze week. Er wordt begonnen met het afgraven van het terrein om de fundering te kunnen leggen.

Van Wiggen’s Henk de With en VIKO voorzitter Tessa Crone op het terrein waar de oude kantine stond en waar de nieuwe clubaccommodatie gaat komen. Het enige dat nog staat is de oude meterkast waar de stroomvoorzieningen voor de bouw vandaan gehaald worden. Ook deze zal gaandeweg verplaatst worden.

Woensdag 8 september: Vaarwel ‘Het Mandje’! Alles tegen de grond

De sloop is zeer voortvaren gegaan en inmiddels staat alleen de meterkast nog overeind. De rest van het pand is volledig gesloopt.

Vrijdag 27 augustus: Bouwweg aangelegd en oud ijzer afgevoerd

Vanaf het toegangshek tot aan de bestaande accommodatie, is de bouwweg aangelegd. Volgende week worden ook bouwhekken op het terrein geplaatst om een veilige omgeving te hebben voor de bezoekers van het sportpark.

Daarnaast is tijdens de opruimdag 10 juli veel oud ijzer apart gehouden. Dit is door onze sterke mannen Zelko, Bjorn en Thorven afgevoerd. Ruim 460 kilo (!!!) aan oud ijzer is ingeleverd.

Woensdag 25 augustus: Piketpaaltjes geplaatst, hier komt de nieuwe accommodatie!

Vandaag heeft aannemer Van Wiggen de piketpaaltjes geplaatst die duiden waar de nieuwe accommodatie moet komen. Deze paaltjes moeten blijven staan, want worden het uitgangspunt voor het aanleggen van de bouwweg en bouwhekken aankomende week.

Zaterdag 7 augustus 2021: De eerste spullen staan klaar, omgevingsvergunning verleend

Aannemer Van Wiggen heeft een bouwdepot geplaatst op het veld waar de eerste bouwmaterialen zijn opgeslagen. De omgevingsvergunning is verleend, dus in september gaan de eerste werkzaamheden echt starten!

Zaterdag 10 juli 2021: De grote opruimdag

Vandaag stond een grote groep vrijwilligers klaar om het pand en de omgeving er omheen ‘sloopklaar’ te maken. Met dank aan Wendy Schouten die al deze vrijwilligers geregeld had. Door middel van labels was al eerder aangegeven welke spullen mee gaan, wat weg mag, wat we kunnen verkopen etc. De aanwezige mannen stortten zich op het uitscheppen en opstapelen van de terrastegels, terwijl de vrouwen zich met name bezighielden met de spullen in en om de kantine.

Tussen het harde werken door moest er wel goed gegeten worden. Paula zorgde voor een heerlijk Indisch gerecht waarmee iedereen er weer tegenaan kon.

Wat geweldig om te zien dat er zoveel vrijwilligers op de been waren om een handje te helpen.

Al een aardig stuk gevorderd met het uithalen van de tegels!
Zelfs de kleine mannen droegen een steentje bij
De drone filmt een impressie van de dag

Woensdag 7 juli 2021: Schone tegels

In de wintermaanden heeft Scouting Batenstein gebruik mogen maken van onze kantine, aangezien ze door de corona maatregelen niet iedereen in hun eigen locatie kwijt konden. Voor wat hoort wat, dus kwamen ze een handje helpen in de voorbereidingen voor onze grote opruimdag. De terrastegels moesten schoon gemaakt worden.

Smits Tuin en Parkmachines was zo vriendelijk een professionele hogedrukreiniger beschikbaar te stellen om deze klus te klaren, waarvoor dank!!!

Vrijdag 30 april 2021: Getekend met aannemer Van Wiggen

It is official. VIKO voorzitter Tessa Crone tekende vandaag de overeenkomst met aannemer Van Wiggen om de nieuwe accommodatie te realiseren. Een mijlpaal waar al jaren naar toe wordt gewerkt!

Tessa Crone van VIKO en Henk de With van Van Wiggen tekenen de overeenkomst
Een 3D impressie van de nieuwe clubaccommodatie

Geef een antwoord