Corona protocol

Vianen, 26 juni 2021

Beste leden en ouders van jeugdleden,

Per 26 juni zijn er opnieuw corona maatregelen versoepeld. Voor het sportleven erg goed nieuws, want er gelden nog maar weinig regels. In onderstaand protocol hebben wij vertaald welke maatregelen voor ons als vereniging nog gelden. Bij het opstellen van ons protocol, volgen wij altijd de richtlijnen zoals deze worden opgelegd vanuit NOC*NSF en het KNKV.

Daarnaast is het seizoen bijna ten einde en pakken we de draad in augustus weer op. Welke maatregelen dan gelden, zal opnieuw in het corona protocol terug te vinden zijn.

Mochten er vragen zijn over het protocol en de maatregelen, mail dan naar secretaris@kvviko.nl

Met vriendelijke groet,

VIKO bestuur (Jasper, Mélanie, Zelko, Emile en Tessa)

Leeftijden en mogen korfballen

• Wedstrijden en trainingen mogen plaatsvinden voor alle leeftijden.

Afstand houden en fysiek contact

• Tijdens de trainingen van de jeugd en senioren hoeft geen 1,5 meter afstand gehouden te worden tussen de spelers.
  • Trainers zijn verplicht om 1,5 meter afstand van elkaar en ten opzichte van jeugd vanaf 12 jaar te houden, indien zij niet tot hetzelfde huishouden behoren.
  • Buiten het veld houdt iedereen vanaf 12 jaar 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Indien een speler een blessure o.i.d. heeft, gaat veiligheid voor alles en wordt de speler door de trainer/begeleider geholpen waar nodig. Ook als dat betekent dat de afstandsregel overtreden moet worden. Belangrijk om daarna wel extra goed de handen te reinigen.

Publiek en vervoer

• Publiek mag aanwezig zijn bij trainingen, wedstrijden en activiteiten. Daarbij is het van belang dat voor iedereen vanaf de 12 jaar 1,5 meter afstand bewaard wordt.
  • De trainers fungeren als corona coördinator en zien er op toe dat de corona regels worden nageleefd.

Hygiëne maatregelen

• Er is hand desinfectiemiddel aanwezig bij de opslag container en zal bij de ingang van het veld gezet worden. Het is verplicht om bij betreden van het veld de handen te reinigen.
  • Bidons worden niet gedeeld, iedereen neemt een eigen bidon/drinkbeker mee.
  • Spelers en trainers blijven thuis als ze ziekteverschijnselen hebben.
  • Bij ziekteverschijnselen is de trainer gemachtigd om een speler te verzoeken het veld te verlaten.

Horeca en kleedruimtes

• De kantine mag open.
  • De kleedkamers mogen open.