Corona Protocol KV VIKO

Vianen, 17 augustus 2020

Beste leden en ouders van jeugdleden,

Momenteel starten de voorbereidingen voor het nieuwe competitieseizoen. Dit is echter geen gewone start, we hebben nog altijd te maken met het COVID-19 virus en de bijbehorende maatregelen. In dit protocol communiceren wij welke maatregelen, tot nader order, specifiek binnen korfbalvereniging VIKO gehanteerd worden. Hiervoor is het protocol ‘Verantwoord Sporten’ van NOC*NSF leidend en zijn de belangrijkste zaken in het VIKO protocol toegelicht. Bij alles geldt: gebruik je gezond verstand!

Mochten er vragen zijn over het protocol en de maatregelen, mail dan naar secretaris@kvviko.nl

Met vriendelijke groet,

VIKO bestuur

Afstand houden en fysiek contact

• Tijdens de trainingen en het beoefenen van de wedstrijden hoeven spelers geen 1,5 meter afstand te houden.
  • Reservespelers vanaf 18 jaar moeten op de bank 1,5 meter afstand van elkaar houden. Dit kan georganiseerd worden door het plaatsen van extra banken/stoelen. Het betreffende team is verantwoordelijk dit te organiseren voor de eigen ploeg én de uit-ploeg.
  • Voorafgaand aan de wedstrijden worden géén handen geschud.
  • Na de trainingen en wedstrijden hoeven jeugd t/m 17 jaar geen 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Jeugd en senioren vanaf 18 jaar zijn verplicht om 1,5 meter afstand van elkaar en jeugd vanaf 12 jaar te houden.
  • Het publiek vanaf 18 jaar moet tijdens het toeschouwen 1,5 meter afstand houden van elkaar wanneer zij niet tot hetzelfde huishouden behoren.
  • Indien een speler een blessure o.i.d. heeft, gaat veiligheid voor alles en wordt de speler door de trainer/begeleider geholpen waar nodig. Ook als dat betekent dat de afstandsregel overtreden moet worden. Belangrijk om daarna wel extra goed de handen te reinigen.

Hygiëne maatregelen

• Het is niet verplicht om voor en na de training de materialen te reinigen, aangezien deze voor langere tijd in de opslag liggen en eventuele virusverspreiding daarbij niet mogelijk is. Mocht het toch gewenst zijn om bijvoorbeeld ballen te reinigen, dan zijn reinigingsmaterialen aanwezig in de opslagcontainer.
  • Er is hand desinfectiemiddel aanwezig in de kantine en bij de opslag container. Het is verplicht om bij betreden van kantine of veld de handen te reinigen.
  • Bidons worden niet gedeeld, iedereen neemt een eigen bidon/drinkbeker mee.
  • Spelers en trainers blijven thuis als ze ziekteverschijnselen hebben.
  • Bij ziekteverschijnselen is de trainer gemachtigd om een speler te verzoeken het veld te verlaten.

Kantine en kleedkamers

De sportkantine en kleedkamers worden opengesteld. Daarbij gelden de volgende richtlijnen per doelgroep:

Richtlijnen voor spelers/trainers

• Neem zo veel mogelijk plaats buiten de kantine. Alleen met slecht weer is het toegestaan om eten en drinken binnen te nuttigen, mits onderling afstand gehouden wordt/kan worden.
  • Omkleden en schoenen verwisselen gebeurt in de kleedkamer, niet in de kantine.
  • Toiletbezoek vindt plaats in de kleedkamers.
  • De kleedkamers worden opengesteld om na de wedstrijden te kunnen douchen. Houd wel rekening met de beperkte ruimte in onze faciliteiten en de benodigde afstand voor spelers vanaf 18 jaar.

Richtlijnen voor bezoekers

• Het plaatsnemen in de kantine is niet toegestaan, deze mag alleen worden betreden om iets te bestellen of voor toiletbezoek.

Richtlijnen voor barpersoneel/kantinedienst

• Bij de indeling van de kantinedienst wordt rekening gehouden om de bezetting zo minimaal mogelijk te houden.
  • Indien er meer dan één persoon kantinedienst heeft, kunnen onderlinge afspraken gemaakt worden over de werkverdeling om op 1,5 m te kunnen werken.
  • Mondkapjes zijn beschikbaar als deze afstand niet continu bewaard kan worden.
  • Bereiding van eten wordt gedaan met handschoenen aan.

Vervoer

• Bij het halen en brengen van jeugdleden verzoeken we spelers en ouders rekening te laten houden met eerder genoemde afstandsregels.
  • Spelers zijn bij voorkeur al omgekleed in hun sportkleding en -schoenen.
  • Fietsen worden binnen het hek geparkeerd worden in de fietsenrekken bij binnenkomst links.
  • Bij uitwedstrijden is het toegestaan om met meerdere huishoudens in één auto te zitten. Mondkapjes zijn daarbij niet verplicht, maar wel geadviseerd. Mocht een speler of ouder dringend verzoek hebben op het gebruik van mondkapjes, dan kan dit afgestemd worden met de betreffende trainer van het team.