Eenvoudige overwinning voor Viko

In de uitwedstrijd tegen Viking uit Wijk bij Duurstede kwam kampioen VIKO niet in de problemen. Na een 4-7 ruststand behaalde VIKO een eenvoudige 8-12 overwinning.

Nadat de Viaanse korfballers vorige week het kampioenshap al hadden binnengesleept stonden er nog twee wedstrijden op het programma. Op het warme en zonnige veld van Viking stonden er ook voor de Wijksetegenstanders geen belangen meer op het spel. Deze ploeg zal de competitie beëindigen op een 4e of 5eplaats. In het begin van de wedstrijd schoot VikashMissier direct met scherp, via twee vrije ballen kwam VIKO op een 0-2 voorsprong. Nadat Jorien Elbertsen de stand op 0-3 had gebracht kwam Viking met een antwoord, via drie treffers op rij werd de stand weer gelijk getrokken (3-3). Door de hoge temperatuur en het gebrek aan competitiespanning lukte het de beide ploegen niet om een hoog niveau te spelen. Voor rust lukte het VIKO om een gaatje van drie doelpunten te maken waardoor de ploegen met een 4-7 stand gingen rusten. In de eerste periode na rust liep VIKO uit naar een beslissende 4-10 voorsprong en maakte VIKO duidelijk dat het over meer korfbalkwaliteit beschikt dan de tegenstander. In het resterende deel van de wedstrijd liet VIKO de “teugels weer vieren” en nam men tijd om afscheid te nemen van Rules Buitelaar, die zijn laatste wedtsrijd speelde in VIKO’s hoofdmacht. 

De laatste competitiewedstrijd speelt VIKO op 12 juni in Vianen, waar Woudenberg op bezoek komt.

Voor VIKO scoorden: Lynsey van Mourik (4), Jeffrey Vlietstra (3), Vikash Missier (2), Jelmar van Soolingen(1), Jorien Elbertsen (1) en Rules Buitelaar (1)    

Geef een antwoord