Einde van de competitie na overwinning voor VIKO

De korfballers van VIKO zijn de zaalcompetitie, na een moeizame 17-15 overwinning,  geëindigd op een nette maar ondankbare 3e plaats. Door de overwinning van Fiducia eindigen de Vleutenaren op de 2e plaats, een plaats die recht geeft op het spelen van een promotiewedstrijd.

In de laatste wedstrijd van het zaalseizoen was het voor VIKO in ieder geval zaak om een overwinning te behalen tegen de Rotterdamse hekkensluiter Nikantes en daarna te hopen op een misstap van Fiducia zodat de Vianers de 2e plaats van de Vleutense ploeg konden overnemen en dan gaan strijden voor promotie naar de 2e klasse. Deze laatste thuiswedstrijd was bovendien het einde van het tijdperk van de oude sporthal Helsdingen.

Het begin van de wedstrijd speelde VIKO bijzonder goed, via de snelle openingstreffer van Annelies Visser liep VIKO met snel en gevarieerd korfbal binnen tien minuten uit naar een 4-0 voorsprong. Het lukte VIKO echter niet om dit hoge niveau vast te houden. De rood-witten namen steeds meer het lage tempo van de tegenstander over waardoor het niet lukte om verder uit te lopen. Nikantes kwam, via twee doelpunten, terug in de wedstrijd (4-2). De Rotterdammers bleken zich te ontwikkelen tot een taaie tegenstander die vijf minuten voor het rustsignaal naast VIKO kwam: 8-8. Het slotakkoord van de  eerste helft bleek van VIKO te komen, via afstandstreffers van Rules Buitelaar en Robin van Dijk ging VIKO toch nog met een voorsprong rusten (10-8).

Een snel doelpunt van Jorien Elbertsen (11-8) leek het begin van een beslissing te gaan worden. Maar, hierbij kwam VIKO bedrogen uit, via drie Rotterdamse doelpunten stond er na 10 minuten weer een gelijke stand op het scorebord (11-11). Halverwege de tweede helft zorgde een sterke Viaanse periode voor mooie doelpunten en werd er een beslissende 15-12 op het scorebord gezet. In het laatste kwartier van de wedstrijd kwam de overwinning voor VIKO niet meer in gevaar. Via de om beurten scorende ploegen werd de eindstand uiteindelijk bepaald op 17-15.

Enkele uren na de wedstrijd werd duidelijk dat concurrent Fiducia een overwinning had behaald zodat de ploeg van trainer/coach Bert Vlietstra de competitie eindigt op een eervolle 3e plaats die verder niet oplevert.

,