Gelijkspel voor Viko na matige wedstrijd

VIKO speelt in een zeer matige wedstrijd gelijk tegen Rapid uit Haarlem. Hierdoor slinkt de voorsprong van de ploeg uit Vianen op de tweede plek naar één punt. 

Afgelopen zaterdag kwam Rapid uit Haarlem op bezoek in Vianen. Deze ploeg knokt tegen degradatie en had voor de wedstrijd nog één puntje nodig om zich veilig te spelen. De eerste wedstrijd tussen deze twee ploegen werd maar nipt door VIKO gewonnen, dus het beloofde een spannende strijd te worden. Beide ploegen begonnen nerveus aan de wedstrijd en waren zoekende naar een opening om tot scoren te komen. In de achtste minuut stond er een 3-3 stand op het scorebord die tot de 17deminuut bleef staan, waar vooral VIKO in deze fase enkele opgelegde kansen mistte. In de laatste tien minuten wist VIKO toch3 keer te scoren en ging het met een 6-3 voorsprong de rust in. In de eerste fase van de tweede helft wist VIKO uit te lopen naar een 8-4 voorsprong en leek het een uitgemaakte zaak. Maar Rapid bleef in zijn kansen geloven, zij kwamen langszij en zelfs op voorsprong. Met nog ruim een kwartier te spelen, waren de rollen omgedraaid en keek VIKO tegen een 8-11 achterstand aan. Er werd aan beide kanten zeer matig gespeeld en het kon alle kanten uit gaan. Jelmar van Zoolingen, die op de bank zat vanwege een griep de afgelopen week, kwam in het veld voor Sem Schipper. VIKO bleef erin geloven en knokte zich langzaam terug. Met nog tien minuten te spelen stond de stand gelijk, 12-12. Daarna was het VIKO die steeds op voorsprong kwam, maar,door slecht verdedigwerk van de ploeg uit Vianen, wist Rapid iedere keer opnieuw langszij te komen. Met nog twee minuten te spelen en een 16-16 stand op het scorebord, wist VIKO wederom door een doelpunt van Marcel Hijnen op voorsprong te komen. Nu was het een kwestie van de wedstrijd uitspelen, wat VIKO ook probeerde te doen. De scheidsrechter beoordeelde een aanvalsactie als tijdrekken en gaf Rapid een vrije bal, hier kwam de gelijkmaker uit. Beide ploegen probeerde nog de winst binnen te halen, maar vooral Rapid was blij met een gelijke stand en vierde dit na het laatste fluitsignaal als een overwinning, zij hebben zich veilig gespeeld in de tweede klasse. Voor VIKO voelde het als een verlies.

Met nog drie wedstrijden voor de boeg, blijft de competitie spannend en kan het nog alle kanten op gaan. Volgende week gaat VIKO op bezoek bij Woudenberg. De ploeg van oud VIKO speler Wessel Hengeveld staat net boven de degradatieplaats en zal er ook alles aan doen om punten te pakken van zijn oude cluppie. 

Doelpuntenmakers voor VIKO: Marcel Hijnen (5), Aron Neijmeijer (4), Thorven Oostrom (3), Esmee Dubbers (2), Sem Schipper (2) en Mariska van der Leij (1).

Geef een antwoord