Over VIKO

K.V. VIKO is de korfbalvereniging in Vianen UT en is opgericht op 30 oktober 1963. Vianen is een stadje in de buurt van Utrecht met ongeveer 20.000 inwoners. VIKO heeft op dit moment ongeveer 150 leden en speelt daarmee op zaterdag competitie in 4 seniorenteams en 6 jeugdteams. De hoofdmacht, VIKO 1, komt in de zaal en veld uit in de 2e klasse. Daarnaast heeft VIKO een welpengroep (kangoeroes) en speelt 1 midweek team van VIKO haar wedstrijden doordeweeks, meestal op donderdagavond.

Op het veld speelt VIKO haar thuiswedstrijden op het kunstgrasveld van sportpark Blankenstein in Vianen. De thuiswedstrijden in de zaal vinden plaats in Sporthal Helsdingen in Vianen.

Extra activiteiten
Naast korfballen worden er bij VIKO nog vele andere activiteiten georganiseerd, zoals:

Het jeugdkamp
Een kamp voor de jeugd dat jaarlijks op sportpark Blankensteijn of op een andere locatie, zoals een kampeerboerderij wordt georganiseerd.

Familiedag
Ieder jaar op Hemelvaartsdag een gezellig familie toernooi afgesloten met een heerlijke BBQ.

Oud papier
Al vanaf de oprichting van Viko wordt er door de leden maandelijks oud papier opgehaald.

Schoolkorfbal
Als laatste van de schoolsport toernooien organiseerd VIKO elk jaar het Schoolkorfbaltoernooi. Alle basisscholieren uit Vianen van groep 3 tot en met groep 8 kunnen hieraan meedoen.

Overig
Naast dit alles worden er nog diverse overige activiteiten voor jong en oud georganiseerd zoals: feesten, klaverjassen, darten, filmavonden en pannenkoeken eten.