Koffiedik kijken

Door: hoofdtrainer Rob Siemer

Acht wedstrijden zijn er inmiddels gespeeld op het veld. Ook echt acht weken achter elkaar, zonder onderbreking, de helft plus een competitie wedstrijden. Aan die regelmaat komt nu een eind. De zaal lonkt maar zal, in het geval van VIKO, nog even moeten wachten voordat we in onze thuishal “Helsdingen” terecht kunnen. Op 12 november barst de voorbereiding op het zaalseizoen in alle hevigheid los in Vianen. 12 spelers van de selectie (3 vakken) nemen deel aan de Haarlemse korfbalweek. Iets wat Gert Krook al had geregeld voordat hij onder het mes moest. Rapid en KIOS zijn de tegenstanders die dinsdag en donderdag 14 november spelen we dan nog tegen Haarlem. Mochten we eerste of tweede in de poule worden dan volgen zaterdag nog kruisfinales en wellicht de finale. 19 november mag VIKO2 aan de bak tegen OVVO4, 21 november een keer trainen en dan op 23 november thuis beginnen tegen EKVA1.

Op zaterdag 2 november stappen Marcel en Nikki in het huwelijksbootje. Een flink contingent Viko-ers zal daarbij aanwezig zijn, zowel bij de plechtigheid, de lunch en het grote feest ’s avonds. Daarna de huwelijksreis. Op 20 november is Mars volledig uitgewoond uh uitgerust terug waardoor we de competitie starten met de dezelfde acht spelers die geëindigd zijn op het veld. Wat verwachten wij (de technische staf en de selectie) nu eigenlijk van de zaalcompetitie? Het blijkt nu dat VIKO1 ondanks het vertrek van 6 spelers wel degelijk een voet aan de grond heeft in de eerste klasse. En ook al is de selectie verder heel smal (we komen feitelijk nog steeds een dame tekort en twee dames trainen met dispensatie maar een keer per week) en zijn de resultaten van VIKO2 niet om over naar huis te schrijven kunnen we nu niet wegkomen met de opmerking dat handhaven het hoogst haalbare is. Wanneer iedereen verder heel blijft en er geen spelers op vakantie gaan tijdens de competitie zal dit voor VIKO2 misschien wel zo zijn maar VIKO1 zal zich toch nadrukkelijk moeten bemoeien met het linker rijtje. Samen met Telstar1, de andere eerste klasser op het veld die we natuurlijk al heel goed kennen. In het overzicht hieronder staat de stand van zaken weer gegeven na 8 wedstrijden veld. Op VIKO en Telstar na spelen alle ploegen in de 2e klasse. Nu weet ik uit ervaring dat de stap van de 2e naar de eerste klasse heel groot is maar tegelijker tijd bewijst Swift Amsterdam dat een top tweede klasser zeker net zo goed zijn als de top van de eerste klasse. Zwart wit gezien zal het gaan tussen Telstar en Viko met Woudenberg en Rapid als gevaarlijke outsiders. De aanhef van dit verhaal geeft het al een beetje aan. Ik ga mij niet wagen aan een voorspelling. VIKO in het linker rijtje? Bijna verplicht! VIKO2 in het linker rijtje? Dat zou helemaal te gek zijn want hoe je het ook wend of keert, zaalkorfbal is toch net iets anders dan op het kunstgras! Zou dus zomaar kunnen allemaal. Tot in de zaal!

ZKC ’31 1                 4e  137-106Zaandam
Woudenberg 1         2e  119-102Woudenberg