Makkelijke overwinning voor Viko

Afgelopen zaterdag moest VIKO naar Leiden afreizen om het op te nemen tegen KZ Danaiden. Zonder veel moeite werd deze hobbel genomen en kon de ploeg uit Vianen met een 15-24 overwinning tevreden huiswaarts keren.

Mariska van der Leij keerde in de hoofdmacht terug en nam de plaats in van Romy Houweling die na deze wedstrijd enkele weken op reis is. KZ Danaiden stond bij aanvang van deze wedstrijd met 8 punten in de middenmoot van deze competitie en kan alle punten gebruiken. VIKO voert de lijst aan en voor hen is iedere wedstrijd een finale. De eerste wedstrijd tegen de ploeg uit Leiden werd niet erg overtuigend door VIKO gewonnen met 19-16, waardoor VIKO nerveus van start ging. Marcel Hijnen scoorde het eerste doelpunt, maar daarna nam KZ Danaiden het initiatief en liep uit naar een 3-1 voorsprong. De ploeg uit Vianen had even tijd nodig had om in de wedstrijd te komen. Na de zevende minuut begon het steeds beter te draaien en dat resulteerde in 4 doelpunten op rij. KZ Danaiden probeerden bij te blijven, maar eigenlijk kwam VIKO niet echt meer in gevaar. De ploeg uit Vianen speelde een sterke wedstrijd en liet de ploeg uit Leiden niet in hun spel komen. VIKO ging de rust in met een 9-11 voorsprong en bleef er vertrouwen in houden. In de tweede helft gingen vooral de heren van VIKO, die sterk ondersteund werden door de dames, verder met scoren en kwam de ploeg uit Vianen niet meer in gevaar. De thuisploeg wist nog maar 6 keer te scoren, terwijl de sterk spelende achttal van VIKO de korf nog 13 keer wist te vinden. De wedstrijd werd rustig uitgespeeld en na hetlaatste fluitsignaal stond er dan ook een verdiende 15 -24 op het scorebord. 

VIKO heeft nu twee weken vrij. Op 7 maart gaat de competitie weer verder en moet VIKO aantreden tegen Rapid uit Haarlem. Deze ploeg wist de eerste wedstrijd lang bij te blijven en verloor nipt van VIKO met 18-20. 

Doelpuntenmakers voor VIKO: Marcel Hijnen (8), Thorven Oostrom (5), Aron Neijmeijer (5), Jelmar van Zoolingen (5) en Esmee Dubbers (1).

Geef een antwoord