Makkelijke overwinning voor VIKO

De thuiswedstrijd tegen het Amsterdamse “Vlug en Vaardig” leverde voor VIKO geen problemen op en eindigde in een 22-10 overwinning.

Na de overtuigende eerste overwinning van een week eerder nam VIKO het op tegen het onbekende Vlug en Vaardig uit Amsterdam. Nadat er opgelopen werd met het team van de week, de allerkleinste kangoeroes, kon de wedstrijd beginnen.

De start van de Vianers was goed, via twee schoten binnen één minuut schoot Jelmar van Zoolingen zijn ploeg naar een 2-0 voorsprong. VIKO hield het spel ruim, speelde verzorgd en goed georganiseerd en schoot bovendien met scherp waardoor de voorsprong snel opliep tot een duidelijke 10-2 halverwege de 1e helft. Met deze duidelijke stand op het scorebord nam de concentratie aan Viaanse kant iets af waardoor de Amsterdammers meer konden scoren en enigszins konden terugkomen tot een 14-6 ruststand.

In de 2e helft bracht VIKO het verschil snel naar 10 doelpunten (16-6) en vervolgens hadden de rood-witten moeite om het hoge niveau door te zetten. Het lukte Vlug en Vaardig niet om dichterbij te komen waardoor de overwinning voor VIKO nooit in gevaar kwam. Invaller Lucas Wulfersmaakte al snel een mooie doorloopbal waarmee het hem lukt om in één week voor vijf VIKO-teams te scoren. De wedstrijd eindigde met een 22-10 op het scorebord.

Doelpuntenmakers voor VIKO; Rick Heijnen(8), Jelmar van Zoolingen (4), Bjorn Oostrom (4), Carolien Korevaar(2), Tessa Crone (2), Lucas Wulfers (1) en Sem Schipper (1).

Foto credits: Myra Veenhuizen