Makkelijke overwinning voor Viko

Na enkele weken rust en de voorbereiding op het zaalseizoen,stond afgelopen zaterdag voor VIKO de eerste wedstrijd in deze competitie op het programma. EKVA uit Almere kwam op bezoek, maar had weinig in te brengen tegen de ploeg uit Vianen. De thuisploeg won overtuigend met 28-19. 

In de zaalcompetitie komt VIKO uit in de tweede klasse wat, na een zeer sterk optreden in de eerste klasse op het veld, een makkelijke opgave lijkt. Maar VIKO is ingedeeld in een sterke poule en met name Woudenberg, die op het veld bovenaan staat in de tweede klasse en Telstar, die op het veld ook sterk opereert in de eerste klasse, worden als geduchte concurrenten gezien. Het was afgelopen zaterdag dan ook zaak om EKVA, die op papier een zwakke tegenstander lijkt, zonder punten terug naar Almere te sturen. EKVA begon sterk aan de wedstrijd en wist twee keer te scoren uit een afstandsschot, VIKO was gewaarschuwd. VIKO beantwoordde deze sterke opening met drie doelpunten op rij van Romy Houweling, Jelmar van Zoolingen en Marcel Hijnen. De ploeg uit Vianen liet vervolgens zien wie er met de winst vandoor zou gaan en op iedere doelpunt van de ploeg uit Almere antwoordde zij met minstens drie of vier doelpunten op rij. Zo liepen de rood witten uit naar een 17-10 voorsprong in de rust. De tweede helft verliep bij VIKO wat stroever, maar ook nu wist EKVA niet te imponeren en kon de thuisploeg uitlopen naar een 22-11 voorsprong. In de fase daarna wisten beide ploegen dat de wedstrijd gespeeld was en ondanks dat het niet de beste wedstrijd van de ploeg uit Vianen was, kwamen zij niet meer in gevaar en stond er na het laatste fluitsignaal een mooie 28-19 op het scorebord. Coach Rob Siemer was na afloop van de wedstrijd niet tevreden over het spel van VIKO, maar natuurlijk wel blij met het resultaat. 

Op zaterdag 30 november gaat VIKO op bezoek bij Tiel ’72. De ploeg uit Tiel heeft afgelopen zaterdag nipt verloren en zullen er alles aan doen om VIKO op de knieën te krijgen. De twee ploegen hebben in het verleden al heel wat spannende wedstrijden met veel strijd tegen elkaar gespeeld. 

Doelpuntenmakers voor VIKO: Marcel Hijnen (8), ThorvenOostrom (6), Jelmar van Zoolingen (5), Aaliyah van Hattem (2), Romy Houweling (2), Aron Neijmeijer (2), Sem Schipper (2) en Esmee Dubbers (1).

Geef een antwoord