Moeizame overwinning voor VIKO

In de lastige uitwedstrijd tegen Hemur Enge in Amerongen lukte het VIKO niet om afstand te nemen van deze stugge tegenstander maar lukte het in de slotfase toch om de beide punten mee naar huis te nemen. Na de 12-13 overwinning blijft VIKO nog een kans houden voor de 2e plaats, een plaats die recht geeft op het spelen van een promotiewedstrijd.

Op basis van de gespeelde thuiswedstrijd tegen Hemur Enge was duidelijk dat VIKO het zeker niet makkelijk zou krijgen in de returnwedstrijd in Amerongen. Daarnaast heeft Hemur Enge nog punten nodig om zich te handhaven in de 3e klasse zodat verwacht kon worden dat er een gemotiveerde tegenstander in het veld zou komen. VIKO moet het voorlopig stellen zonder schutter Vincent Boer die voor enige tijd voor zijn werk in het buitenland verblijft, zijn plaats werd ingenomen door Robin van Dijk.
Het eerste wapenfijt kwam van de thuisploeg, via een korte kans nam Hemur Enge een 1-0 voorsprong. Het was vervolgens Robin van Dijk die de gelijkmaker door de korf schoot. Met een laag tempo en een Viaanse ploeg die veel problemen had met de “ reboundkracht” van de tegenstanders ontstond er een wedstrijd die een copy leek van de wedstrijd in Vianen. De doelpunten waren schaars en werden om beurten door beide ploegen gescoord. Uiteindelijk was het de thuisploeg die met een 7-6 voorsprong ging rusten.
Na de rust bracht Hemur Enge het verschil heel even op twee doelpunten (8-6) maar via Raymond Soerjo en een strafworp van Aron Neijmeijer werd weer snel gelijk gemaakt (8-8) en stoomde VIKO vervolgens snel door naar 8-10 via twee treffer van Rules Buitelaar. Ook nu was de wedstrijd nog zeker niet gelopen en lukte het de Hemur Enge om zich weer naast VIKO te knokken (10-10). Via twee doelpunten van beide ploegen was de stand, met nog maar vijf minuten op de klok, opgekrikt tot 12-12. In de spannende slotfase was het Robin van Dijk die, met nog twee minuten te spelen, de 12-13 door de korf schoot. In de laatste minuten kregen beide ploegen nog wel enige kansen maar was het uiteindelijk VIKO dat de winst naar het eindsignaal bracht.
Door de overwinning van Oranje Nassau en nog één wedstrijd op het programma is het kampioenschap voor VIKO definitief uit het zicht verdwenen. Maar, de achterstand op Fiducia (de nummer twee) is slechts één punt zodat deze tweede plaats voor VIKO nog bereikbaar is. Hiervoor dient VIKO de laatste thuiswedstrijd tegen Nikantes (Zaterdag 8 maart 15.15 uur) in winst om te zetten en is er een misstap van Fiducia nodig tegen Hemur Enge (een ploeg waartegen Fiducia eerder dit seizoen gelijk speelde).

,