Moeizame overwinning voor Viko

VIKO blijft in de race voor het kampioenschap na een moeizame overwinning, 18-14, tegen Oranje Nassau 1 die knokt tegen degradatie.

Na twee weken vrij, moest VIKO 1 afgelopen zaterdag in eigen huis aantreden tegen Oranje Nassau uit Amstelveen. Met een volle tribune startte VIKO voortvarend aan de wedstrijd en nam meteen, door doelpunten van Bjorn Oostromen Janneke Gothelp, de leiding. Oranje Nassau bleef voor elke bal knokken en het lukte hen dan ook om op een niet al te grote achterstand te komen, waardoor de ploeg uit Amstelveen vertrouwen in een goede afloop bleven houden. Dat was ook terecht, want VIKO speelde niet hun beste wedstrijd en het lukte Oranje Nassau dan ook met een lichte voorsprong de rust in te gaan. In de tweede helft kwamen Jelmar van Zoolingenen Rick Heijnen het veld in wat meteen voor meer gevaar zorgde. Ook al bleef het spel ver onder niveau, VIKO wist heel langzaam uit te lopen en werd het duidelijk dat de overwinning niet meer in gevaar kwam. Na het laatste fluitsignaal stond er een mooie 18-14 op het scorebord en bleven de punten in Vianen. 

Op zaterdag 18 maart reist VIKO af naar Limmen om tegen koploper Helios de strijd voor de eerste plaats aan te gaan. Helios heeft twee punten meer en het is dus zaak voor VIKO om de winst mee naar Vianen te nemen om zo nog kans op het kampioenschap te maken. De wedstrijd begint om 14.30u in sporthal De Enterij.  

Doelpuntenmakers voor VIKO; Robin van Dijk (5). Jelmar van Zoolingen (3), Carolien Korevaar (3), Rick Heijnen (2), Janneke Gothelp (2), Joost van Harten (1), Jente Vermeer (1) en Bjorn Oostrom (1).

Geef een antwoord