Ongeïnspireerd Viko verliest van Rust Roest


Na het verlies van vorige week tegen Synergo mocht Viko het zaterdag opnemen tegen Rust Roest in Eindhoven. Vorige week wist Viko lange tijd goed mee te komen met één van de titelkandidaten. Dit, in combinatie met het feit dat de ploeg eindelijk weer compleet was, zorgde ervoor dat Viko vol vertrouwen aan de wedstrijd tegen Rust Roest kon beginnen. 

Daar waar het vertrouwen bij aanvang van de wedstrijd nog aanwezig was, was dit kort na het fluitsignaal plotsklaps verdwenen. In de kleedkamer was afgesproken met passie te spelen en direct het initiatief te nemen, iets wat Viko maar kort voor elkaar kreeg. Via twee goals van Missier en één van Heijnen nam Viko in het begin van de wedstrijd de voorsprong, hetgeen helaas van korte duur was. Met een 3-3 tussenstand gaf Viko de wedstrijd volledig uit handen. Passfouten, onvoldoende verdedigende druk, een laag rendement en een gebrek aan strijd zorgde ervoor dat de Vianezen de wedstrijd in korte tijd volledig uit handen gaven. Rust Roest maakte gretig gebruik van het matige spel van Viko waardoor Viko al in de rust tegen een achterstand van maar liefst 7 punten aan keek.

In de rust was het aan coach Van Duuren om de koppen dezelfde richting op te krijgen. Viko kwam dan ook de kleedkamer uit met een andere instelling, waardoor de tegengoals niet zo makkelijk meer vielen. Echter, lukte het Viko niet om definitief dichterbij te komen. Goals aan Vianesekant werden direct beantwoordt met tegengoals van de Eindhovenaren, waardoor Viko ook in de tweede helft niet lekker in het spel kwam. Van Duuren gebruikte nog verschillende wissels om het tij te keren, maar het kwaad was duidelijk al geschiedt. Met een eindstand van 19-12 in het voordeel van Rust Roest floot de scheidsrechter af. 

Helaas voor Viko deelt het door dit verlies de voorlaatste plaats met Rust Roest. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Telstar op het programma. Om volgende week de punten in eigen huis te houden moet Viko duidelijk uit een ander vaatje tappen.

Geef een antwoord