Ook Jeffrey Vlietstra naar WK Korfbal

Het was al enige tijd bekend dat Vikash Missier naar het wereldkampioenschap korfbal zal gaan met ‘zijn’ Suriname. Naast Vikash zal ook teamgenoot Jeffrey Vlietstra zich in augustus melden om deel te nemen aan het WK. Jeffrey is opgeroepen voor het nationale team van Australië om in Zuid Afrika te strijden om de felbegeerde wereldbeker. 

Een tijd geleden is het balletje gaan rollen voor Jeffrey. Via bekenden in Nederland kwamen de Australisch bondscoach en Jeffrey met elkaar in contact. Waar Jeffrey’s moeder afkomstig is uit Australië, biedt dit de mogelijkheid om uit te komen voor het Australisch korfbalteam. Na het bekijken van wedstrijdbeelden, gesprekken met de bondscoach, en het tonen van paspoorten en geboorteaktes werd duidelijk dat Jeffrey een serieuze optie is om Australië te vertegenwoordigen op het WK. Vandaag werd de selectie van het korfbalteam bekendgemaakt, en Jeffrey mag hier dan ook deel van uitmaken!

Het WK begint op 1 augustus, en duurt tot 10 augustus. Australië neemt het in de poulefase op tegen Taiwan, Polen en Ierland. Vikash zal het met Suriname opnemen tegen China, Hongarije en Macau. Alle wedstrijden zullen live te zien zijn via het youtubekanaal van het IKF. We houden jullie op de hoogte!

Wij zijn trots op onze internationals, en wensen Jeffrey en Vikash alvast veel succes op het WK!

Geef een antwoord