Positieve start ondanks verlies

VIKO is de nieuwe competitie begonnen met een bijna compleet nieuw team, alleen Annelies Visser en Jelmar van Zoolingen zijn nog twee bekenden van het afgelopen seizoen. De andere spelers die vorig jaar nog in het eerste team speelden, zijn gestopt of bij een andere club gaan spelen. Toch wist VIKO de schade te beperken en verloren met 20-24 van Swift uit Amsterdam.

Na een turbulente zomerperiode van vertrekkende spelers, moest VIKO flink aan de bak om samen met de nieuwe trainer Rob Siemer een eerste team op de been te brengen die de strijd aan kan gaan in de eerste klasse. Marcel Hijnen en Aaliyah van Hattem zijn het eerste team van buitenaf komen versterken, aangevuld met Aron Neijmeijer, Sem Schipper en Romy Houweling, die allen vorig jaar in het tweede team speelden. Zaterdag vulde Tessa Crone het laatste plekje op. VIKO begon positief en strijdbaar aan de wedstrijd, het wilde zich niet zomaar gewonnen geven. De score werd geopend door Marcel Hijnen die zijn eerste twee schoten meteen verzilverde, dat gaf het publiek en spelers van VIKO veel vertrouwen. Swift uit Amsterdam liet zich niet van de wijs brengen en wist dit te beantwoorden met twee afstandsschoten, de strijd ging tot 7-7 redelijk gelijk op. Daarna brak een periode aan waarin Swift bijna elke schot wist te verzilveren en naar een voorsprong van 7 doelpunten wist uit te lopen. Bij het rustsignaal stond er een 8-13 tussenstand op het scorebord. Na rust bleef VIKO knokken voor wat het waard was en kwam langzaam weer terug in de wedstrijd en wist regelmatig de korf te vinden. Swift scoorde echter ook mee, waardoor het team uit Amsterdam niet meer echt in gevaar kwam. Na het laatste fluitsignaal, met een eindstand van 20-24, kon VIKO met opgeheven hoofd en een positief gevoel het veld verlaten.

Aankomende zaterdag, 14 september, gaat VIKO op bezoek bij Nova in Bilthoven. Ook Nova heeft zijn eerste competitiewedstrijd verloren. Beide teams zullen strijden om hun eerste punten binnen te slepen.

Doelpuntenmakers voor VIKO: Marcel Hijnen (11), Aron Neijmeijer (3), Annelies Visser (2), Sem Schipper (2), Jelmar van Zoolingen (1) en Tessa Crone (1).

Geef een antwoord