Ruime overwinning voor Viko

Na een korte winterpauze ging VIKO zaterdag 12 januari op bezoek bij ZKC’31 uit Zaandam. ZKC’31 is een onbekende tegenstander, maar staan net achter VIKO met één verliespunt meer. Dus zeker een tegenstander waar VIKO rekening mee moest houden.

Een zinderende wedstrijd van het tweede team van VIKO tegen het tweede team van ZKC’31, die nipt verloren ging, maakte dat het vlaggenschip van VIKO zeer geconcentreerd aan de wedstrijd begon. Binnen 4 minuten zorgde VIKO voor een voorsprong van 0-3 door doelpunten van Natascha Hazendonk. Rules Buitelaar en Jeffrey Vlietstra. Het was duidelijk, VIKO nam deze tegenstander serieus en begon scherp aan de wedstrijd. ZKC’31 deed er alles aan om de achterstand zo klein mogelijk te houden, maar VIKO bleef scherp verdedigen en zorgde dat ZKC’31 geen vat op de wedstrijd kon krijgen. De aanvallen van VIKO waren lang en eindigden regelmatig in een score, VIKO had na 25 minuten een riante 4-12 voorsprong, maar bleef geconcentreerd spelen. Het mooiste doelpunt van de eerste helft was net voor rust. Jorien Elbertsen wist precies op het juiste moment in de aangeef te komen voor Jeffrey Vlietstra, waar een prachtige doorloopbal uit voort kwam. Vlietstra wist deze te verzilveren en bracht hiermee de ruststand op 5-15.

ZKC’31 liet in de tweede helft de moed niet zakken en kwam strijdbaar uit de kleedkamer. Binnen 5 minuten scoorden zij 5 doelpunten achter elkaar en VIKO was opnieuw gewaarschuwd. Met fysiek spel probeerde ZKC’31 VIKO aan het wankelen te brengen, maar de goed fluitende scheidsrechter bestrafte dit regelmatig door VIKO een strafworp of vrije bal toe te kennen. In het tweede aanvalsvak liepen de aanvallen stroef doordat ZKC’31 steeds beter de rebound kon pakken en de VIKO-aanvallen hierdoor dood liepen. De coach Berry van der Broek greep in en bracht de lange rebounder Aron Neijmeijer in het veld voor Jelmar van Zoolingen. De kansen kwamen weer terug en VIKO kreeg weer grip op de wedstrijd. ZKC’31 bleef knokken voor wat het waard was maar het lukte hen niet het gat kleiner dan 6 doelpunten te maken. VIKO speelde rustig de wedstrijd uit en stond met enkele seconden voor het eind op een riante 18-25 voorsprong. Nog eenmaal kreeg Jeffrey Vlietstra de bal en schoot in de laatste seconde op zeer grote afstand de eindstand door de korf, 18-26. Hiervoor kreeg hij een staande ovatie van het publiek.

Aanstaande zaterdag 19 januari speelt VIKO om 17.10u thuis tegen Hellas’63 uit Nunspeet. Zij stonden tot zaterdag gelijk met VIKO, maar hebben afgelopen zaterdag punten laten liggen en staan nu twee punten achter. Het is duidelijk dat iedere wedstrijd een finale is.

Doelpuntenmakers voor VIKO: Jeffrey Vlietstra (10),  VikashMissier (8), Natascha Hazendonk (4) Jelmar van Zoolingen (2) en Rules Buitelaar (2).

Geef een antwoord