Saaie wedstrijd wordt gewonnen door Viko

In een saaie wedstrijd wist VIKO afgelopen zaterdag de punten in eigen huis te houden, zij wonnen met 19-16 van KZ Danaïden uit Leiden. 

Nadat het tweede team van VIKO in een spannend en doelpuntrijke wedstrijd KZ Danaïden 2 op 24-24 wist te houden, met maar liefst 10 doelpunten van Niels de Jong, kwamen beide hoofdmachten in actie. Sem Schipper nam de plaats in van Jelmar van Zoolingen, die de hele week ziek is geweest. 
VIKO ging voortvarend van start en kreeg van de scheidsrechter binnen enkele minuten twee strafworpen toegewezen die Aron Neijmeijer wist te verzilveren. Ook de tweede aanval wist vrij snel te scoren en zo stond VIKO binnen 6 minuten op een 4-0 voorsprong. Daarna brak de zwakste periode van VIKO in deze competitie aanen wist KZ Danaïden nu wel de korf te vinden. In de 13 minuten die volgde wisten zij de achterstand om te buigen naar een 4-7 voorsprong. VIKO speelde traag, slordig en zonder passie. KZ Danaïden begon fysieker te spelen en wist enkele spelers van VIKO uit hun spel te halen, wat niet ten goede kwam van het spel van de ploeg uit Vianen. Toch wist VIKO zich vlak voor rust zich te herpakken, scoorde 3 keer op rij en ging met 7-7 de rust in. Coach Rob Siemer wist de ploeg uit Vianen in de rust te kalmeren en VIKO kwam meer geconcentreerd het veld in, liet zich in de tweede helft veel minder uit hun spel halen en wist mee te scoren met de ploeg uit Leiden. Tot diep in de tweede helft gingen beide ploegen gelijk op, maar VIKO liet ondanks het slechte spel, daarna zien wie er met de winst vandoor zou gaan. Tot 6 minuten voor het eind stond de stand gelijk, maar VIKO liet zich niet meer provoceren door het harde spel van KZ Danaïden en wist drie keer te scoren. In de laatste minuten van de wedstrijd leverde het spel van de ploeg uit Leiden hen nog twee gele kaarten op, maar geen winst, VIKO speelde de wedstrijd rustig uit en wist toch terecht met 19-16 te winnen van KZ Danaïden.

Deze competitie belooft spannend te worden, er staan maar liefst 6 ploegen met ieder 4 punten bovenaan. Als VIKO het niveau van de veldcompetitie weet te halen, zal het zeker kunnen blijven meestrijden om het kampioenschap. Aanstaande zaterdag treedt VIKO om 16.45u aan tegen Rapid uit Haarlem, deze ploeg heeft evenals VIKO 4 punten. 

Doelpuntenmakers voor VIKO: Thorven Oostrom (5), Marcel Hijnen (3), Aron Neijmeijer (3),  Romy Houweling (2), Sem Schipper (2), Esmee Dubbers (1) en Annelies Visser (1). 

Geef een antwoord