Simpele overwinning van Viko op VZOD

VIKO maakt in de laatste wedstrijd van het zaalseizoen geen fouten en sluit deze competitie af met een tweede plek, door een simpele 25-17 de overwinning op degradant VZOD uit Kudelstaart.

Op zaterdag 30 maart kwam de hekkensluiter van de competitie, VZOD, op bezoek in Vianen. Voor deze wedstrijd had het tweede team van VIKO promotie naar de tweede klasse veilig gesteld door een ruime overwinning op VZOD 2. Nadat zij met bloemen gehuldigd waren, kon de wedstrijd van het vlaggenschip van start gaan. VIKO begon slapjes aan de wedstrijd en VZOD, die voor hun laatste eer streden, liep heel langzaam weg naar een 0-4 voorsprong. VIKO wist maar moeilijk de korf te vinden en het lukte Jeffrey Vlietstra dan ook pas in de 18e minuut voor het eerst te scoren. Daarna kwam VIKO echter op stoom en in de laatste 13 minuten van de eerste helft wisten zij nog een 9 keer te scoren en gingen beide teams met 10-11 de rust in.

De tweede helft liet VIKO zien waarom zij op de tweede plaats staan en VZOD naar de derde klasse degradeert. Met overmacht en mooie aanvallen scoorden VIKO het ene na het andere doelpunt en liep rustig weg van het team uit Kudelstaart. Vooral Jeffrey Vlietstra, Vikash Missier en Linsey van Mourik wisten op het eind regelmatig de korf te vinden en stond er bij het laatste fluitsignaal een mooie 25-17 op het scorebord. Wat de wedstrijd extra mooi maakte, was dat 5 minuten voor tijd het voltallige tweede team langs de kant spontaan een feestje begon te vieren. Directe concurrent voor het kampioenschap, ZKC 2, had zijn laatste wedstrijd verloren en nu mocht VIKO 2 zich, naast dat zij gepromoveerd waren, ook nog eens kampioen noemen, een geweldige prestatie. Dit werd na de wedstrijd met de voltallige selectie uitgebreid gevierd.

De zaalcompetitie is met gemengde gevoelens tot een eind gebracht. Lang deed VIKO mee voor het kampioenschap en was het spannend, maar moesten zij hun meerdere erkennen in Fiducia uit De Meern. Op 20 april start VIKO met de tweede helft van de veldcompetitie. Hier staan zij op de eerste plaats, met op drie punten achterstand gevolgd door Fiducia. Het belooft een spannende strijd te worden, waar VIKO nog alles in eigen hand heeft.

Doelpuntenmakers voor VIKO: Jeffrey Vlietstra (11), Vikash Missier (5), Linsey van Mourik (4), Rules Buitelaar (3) en Natascha Hazendonk (2).

,