Simpele overwinning VIKO op VZOD

VIKO heeft afgelopen zaterdag gedaan wat het moest doen, winnen van de hekkensluiter VZOD. In Kudelstaart was VIKO, na een moeizaam begin, duidelijk te sterk voor VZOD 1 en won vrij simpel met 11-28. 

Nadat de wedstrijd van zaterdag 19 januari tegen Hellas geen doorgang kon vinden vanwege een sterfgeval binnen de vereniging van de bezoekers, moesten de spelers van VIKO 1 deze zaterdag aantreden tegen hekkensluiter VZOD in Kudelstaart. VZOD staat in deze competitie met nul puntenonderaan en het was dus zaak voor VIKO om dat ook zo te houden. 

Ook VZOD had afgelopen week te maken met een sterfgeval en was er voorafgaand aan de wedstrijd een minuut stilte. De geëmotioneerde tegenstanders van VIKO kwamen nog wel vol vertrouwen uit de startblokken en namen een 1-0 voorsprong. VIKO begon onzorgvuldig, maar raakte niet in paniek en zocht rustig naar het spel wat gespeeld moest worden om de tegenstander onder druk te zetten. Via Rules Buitelaar en twee keer Jeffrey Vlietstra trok VIKO de zaken recht en nam de leiding. VZOD speelde slordig en verloor door veel fouten vaak snel de bal. Fouten die door VIKO goed werden afstraft met het scoren van doelpunten. VIKO liet de meegereisde supporters vaak juichen door uit snelle en goed uitgespeelde aanvallen de mooiste doelpunten te maken. Bij rust stond VIKO op een riante 4-12 voorsprong en zocht ontspannen de kleedkamer op. 

In de tweede helft ging VIKO rustig verder met hun dominante spel en, wat VZOD ook deed, VIKO was niet af te stoppen. Vikash Missier en Linsey van Mourik wisten meteen met mooie doorloopballen de korf te vinden en zo liep VIKO steeds verder uit. Vooral Jeffrey Vlietstra was op schot en wist, vlak voor hij gewisseld werd, zijn tiende doelpunt te scoren. Invaller Rick Heijnen wist daarna ook nog te scoren na een mooie combinatie met Rules Buitelaar. Nadat Romy Houweling de plaats innam van Natascha Hazendonk, schoot ze met een mooie afstandsschot VIKO naar de eindstand, 11-28. Een overwinning die niet verrassend was, maar wel nodig. 

Aanstaande zaterdag 2 februari speelt VIKO om 17.10u thuis tegen Exakwa uit Lelystad. De eerste wedstrijd van deze competitie ging nog met één punt verschil verloren door VIKO, dus de Vianezen zijn gewaarschuwd. Exakwa stond tot zaterdag gelijk met VIKO, maar hebben afgelopen zaterdag punten laten liggen en staan nu twee punten achter. Het zal dan ook weer een mooie strijd worden.

Doelpuntenmakers voor VIKO: Jeffrey Vlietstra (10),  VikashMissier (4), Natascha Hazendonk (4), Rules Buitelaar (4), Linseyvan Mourik (3), Jelmar van Zoolingen (1), Romy Houweling (1) en Rick Heijnen(1) 

Geef een antwoord