Spelregelwijzigingen seizoen 2020/2021

Het IKF heeft nieuwe spelregels bepaald voor het komende speelseizoen. Het KNKV is nog bezig om deze te vertalen in het spelreglement. Echter hieronder vinden we kort een samenvatting van de veranderingen:

• Iedereen neemt zijn eigen strafworp. Dit geldt voor alle niveaus, dus ook in het breedtekorfbal.
  • Er is geen verbod meer op steunbal, vallend de bal bemachtigen en met de vuist de bal raken. De opgooibal is afgeschaft.
  • Voetbal is alleen strafbaar als het bewust gebeurt.
  • Alle teams mogen twee coaches hebben. Zij kunnen onbeperkt de bank verlaten, mits zij andere deelnemers niet hinderen en er mag op hetzelfde moment altijd maar één van de twee van de bank zijn.
  • Onnodig het spel ophouden kan gedurende de hele wedstrijd bestraft worden.

Let op! Eerder deze week hadden we bericht gekregen dat de eerstgenoemde regel over de strafworpen alleen voor wedstrijdkorfbal geldt, nu blijkt dit echter ook voor breedtekorfbal te gelden. Dus voor ALLE wedstrijden van senioren en jeugd geldt dat degene die de strafworp mee krijgt, deze ook zelf neemt.