Sporten tot 17.00 uur – KNKV besluit vervolg zaalcompetitie

Afgelopen vrijdag is in de persconferentie de maatregel aangekondigd dat amateursport een beperking heeft qua tijd en niet na 17.00 uur uitgevoerd mag worden. Deze regeling is per zondag 28 november ingegaan en gelden in ieder geval tot en met 18 december. Dat betekent voor de korfbalcompetitie 3 speelzaterdagen. Namelijk 4, 11 en 18 december.

Vandaag, 30 november, heeft het KNKV bekend gemaakt welke gevolgen dit heeft voor de competitie: https://www.knkv.nl/voortgang-zaalcompetitie-2021-2022/

Voor VIKO betekent dit dat:

  • De wedstrijden van VIKO 1 en 2 worden geannuleerd. VIKO 1 en 2 kijken naar mogelijkheden om op zaterdag te blijven trainen of oefenwedstrijden te spelen.
  • De wedstrijden van VIKO 3 en de jeugd door kunnen gaan, mits deze voor 17 uur gespeeld zijn. VIKO zal alle thuiswedstrijden van de jeugd en VIKO 3 door laten gaan.
  • De wedstrijden van VIKO MW worden geannuleerd, aangezien deze allen na 17 uur plaatsvinden. Er vindt nog overleg plaats in hoeverre de geannuleerde wedstrijden ingehaald moeten/kunnen worden.
  • Alle geplande trainingen worden geannuleerd, aangezien deze allen na 17 uur plaatsvinden. Per team wordt gekeken worden of er behoefte is op een ander moment te trainen en welke beschikbare ruimte er is.

Verder zijn er enkele aanpassingen gedaan in het Corona Protocol met de aangescherpte maatregelen. Deze zijn terug te vinden op onze site: https://www.kvviko.nl/corona-protocol-kv-viko/

Update 2 december:

VIKO B1 en C1 trainen dinsdag van 16.00-17.00 uur in Helsdingen (halve zaal)
VIKO D1 traint vrijdag van 16.00-17.00 uur in Helsdingen (halve zaal)

Geef een antwoord