Strijdlustig VIKO wint van Apeldoorn

Op zaterdag 28 september kwamen de korfballers uit Apeldoorn bij VIKO op bezoek en hoopten hun eerste punten te gaan pakken, maar kwamen van een koude kermis thuis. VIKO liet dezelfde strijdlust zien als de afgelopen twee weken en stuurde hen zonder punten huiswaarts. VIKO won met 20-16

Apeldoorn 1 stond tot zaterdag, net als de tegenstanders van VIKO van de afgelopen twee weken, puntloos onderaan. Het was aan VIKO om dit zo te houden. De ploeg uit Vianen was op één plaats gewijzigd, Jelmar van Zoolingen was afwezig en Sem Schipper nam zijn plek in. De ploeg uit Vianen kwam meteen geconcentreerd uit de startblokken, na een mooie lange aanval wist Annelies Visser de 1-0 op het scorebord te zetten. VIKO speelde geconcentreerd en vol strijd verder, overblufte zijn tegenstander in het eerste kwartier en kwam op een 5-1 voorsprong. Apeldoorn leek wakker geschud, ging de duels steeds steviger in en begon mee te scoren. Enkele spelers van VIKO lieten zich uit hun spel brengen, wat resulteerde in stevige confrontaties en gemopper op de scheidsrechter, die alle zeilen bij moest zetten om de wedstrijd in goede banen te leiden. Het bracht de ploeg uit Apeldoorn wel wat zij wilde, net voor het rustsignaal wisten zij op gelijke hoogte te komen, 9-9. Het is bij VIKO bekend dat coach Rob Siemer niet van al dat gemopper op de scheidsrechter en medespeler houdt en liet dit in de rust zijn ploeg ook horen. Na rust kwam er een andere VIKO de kleedkamer uit en was erop gebrand zich niet uit het veld te laten slaan. Er werd weinig tot niets meer gezegd tegen de scheids en de ploeg uit Vianen liet zich nog maar een enkele keer door de tegenstander intimideren. Meteen na rust stond Apeldoorn nog even voor, maar VIKO bleef rustig, maar wel vol strijd. De wedstrijd tussen de twee ploegen ging tot diep in de tweede helft gelijk op, hoewel VIKO nooit meer op achterstand kwam. Tot twee minuten voor tijd wist Apeldoorn de achterstand op twee doelpunten te houden wat hen hoop gaf, maar toen Esmee Dubbers en Sem Schipper twee mooie afstandsschoten door de korf wisten te schieten, was de tegenstander gebroken en de wedstrijd gespeeld. De derde overwinning op rij voor VIKO was een feit, 20-16.
Volgende week moet VIKO naar Enschede om tegen Rigtersbleek aan te treden. Deze ploeg staat op gelijke hoogte met de ploeg uit Vianen, dus het belooft weer een mooie strijd te worden.
Doelpuntenmakers voor VIKO: Sem Schipper (6), Marcel Hijnen (6), Annelies Visser (3), Thorven Oostrom (2), Esmee Dubbers (2) en Aron Neijmeijer (1).

,