Te weinig geld om contributie te betalen?

Bron: https://www.knkv.nl/nieuws/te-weinig-geld-om-contributie-te-betalen

Door het coronavirus krijgen steeds meer gezinnen te maken met financiële problemen. Buitenschoolse activiteiten, zoals het lidmaatschap van een sportvereniging, zijn dan vaak de eerste dingen waarop bezuinigd wordt. Laat jouw leden daarom weten dat het Jeugdfonds Sport & Cultuur kan helpen door de contributie en sportbenodigdheden voor kinderen uit deze gezinnen te betalen.

Speciaal voor sportverenigingen heeft het Jeugdfonds Sport & Cultuur een toolkit ontwikkeld met materialen om het fonds bij leden onder de aandacht te brengen. De toolkit bevat onder andere teksten voor op de website, social media en voor in nieuwsbrieven, een folder voor ouders en posters om op te hangen op jouw vereniging.

In aanmerking komen
Gezinnen komen in aanmerking voor een bijdrage als ze een inkomen op minimumniveau hebben. Ze hebben bijvoorbeeld een uitkering, zijn ZZP’er met weinig opdrachten of hebben hoge lasten. Als gezinnen in aanmerking denken te komen kunnen ze een aanvraag doen via een intermediair.

Aanvraag via intermediair
Een intermediair is een leerkracht, iemand van het sociaal wijkteam, de schuldhulpverlening of van de jeugdzorg. Als gezinnen een aanvraag willen indienen kunnen ze een afspraak maken met een intermediair en samen een online aanvraag indienen. Kun je geen intermediair vinden? Neem contact op met het fonds bij jou in de buurt.

Meer informatie
Ken je iemand die hulp nodig heeft of wil je zelf helpen? Ga dan naar magikweermeedoen.nl. Meer informatie over het Jeugdfonds Sport & Cultuur vind je hier.

,

Geef een reactie