Viko 1 en Viko 2 veldkampioen

VIKO wint zonder veel moeite van Atlantis uit Mijdrecht en sleept, twee wedstrijden voor het einde van de competitie, al het kampioenschap binnen en promoveert naar de eerste klasse. Ook het tweede team van VIKO wist afgelopen zaterdag vrij simpel te winnen in Mijdrecht en doordat de concurrent diezelfde middag punten liet liggen, mag VIKO twee zich ook kampioen noemen, een dubbel feestje.

Afgelopen zaterdag reisde de gehele selectie van VIKO richting Mijdrecht om aan te treden tegen Atlantis. Het tweede team van VIKO gaf het goede voorbeeld door in een leuke wedstrijd met mooie doelpunten vrij eenvoudig van Atlantis twee te winnen. Uren later blijkt dat concurrent Ados van Fiducia verliest en daardoor VIKO twee al vroeg in de competitie aan het kampioenschap helpt. Voor het eerste team uit Vianen was het duidelijk, bij winst in Mijdrecht is het kampioenschap en promotie naar de eerste klasse een feit. Atlantis was niet van plan zich zomaar gewonnen te geven, maar zette de boel ook niet meteen op slot, hierdoor ontstond een leuke en aantrekkelijke wedstrijd. De ploeg uit Mijdrecht kwam meteen voor te staan, maar dat was dan ook de enige keer dat dit VIKO overkwam, heel rustig en met mooie lange aanvallen controleerde VIKO de eerste helft. Atlantis deed wat het kon en het lukte hen dan ook om regelmatig te scoren,waardoor beide ploegen de rust in gingen met maar één doelpunt verschil, 7-8. 

De tweede helft liet hetzelfde beeld zien. Atlantis wist nog één keer op gelijke stand te komen, maar door twee mooie afstandschoten van Romy Houweling, die de plek van Natascha Hazendonk innam, nam VIKO weer de leiding en kwam de winst niet meer in gevaar. De in grote getalemeegereisde supporters zagen VIKO de eindstand naar een 13-19 winst brengen en na het laatste fluitsignaal werd het kampioensfeestje dan ook met iedereen gevierd. 

VIKO moet nog twee wedstrijden in deze competitie spelen, maar deze zullen vooral in het teken staan van het afscheid nemen van drie spelers en de coach. Jeffrey Vlietstra, Rules Buitelaar en Jorien Elbertsen hebben allen om verschillende redenen besloten te stoppen met het spelen in het eerste team van VIKO. Coach Berry van den Broek zoekt, na twee jaar VIKO, waarmee hij op het veld binnen die twee jaar van de derde naar de eerste klasse is gepromoveerd, een nieuwe uitdaging. 

Doelpuntenmakers voor VIKO: Jeffrey Vlietstra (5), VikashMissier (5), Jelmar van Zoolingen (3), Romy Houweling (2), Rules Buitelaar (1), Linsey van Mourik (1), Annelies Visser(1) enJorien Elbertsen (1).


Geef een antwoord