VIKO 1 levert knappe prestatie in Haarlem

Afgelopen zaterdag stond voor VIKO de zware uitwedstrijd tegen Rapid op het programma. Op het veld en in de zaal werd al drie keer geoefend tegen deze tegenstander, elke keer met Rapid als duidelijke overwinnaar. Deze wedstrijd zou echter een compleet ander beeld geven met een verdiende overwinning als resultaat.

Met Sem in de basis op de plaats van de afwezige Aron waren de eerste tien minuten nog wel voor de gastheren. VIKO startte aanvallend niet scherp en dat gaf Rapid de gelegenheid om een 3-1 voorsprong te pakken. Vier goals in vier minuten zorgden echter voor een 3-5 voorsprong en de vroege ommekeer in de wedstrijd. Rapid had veel moeite met de verdedigende tactiek van VIKO en kwam niet in haar eigen spel. Op 6-6 leek Rapid weer even terug te zijn in de wedstrijd maar door doelpunten van Anne, Thorven en Marcel werd een ruststand van 6-9 bereikt.

De verwachting was dat Rapid een tandje bij zou schakelen in de tweede helft, het tegendeel bleek echter waar. Het was VIKO dat zeer sterk uit de kleedkamer kwam en na vijf minuten spelen in de tweede helft wisten de Vianezen uit te lopen naar 6-13, een geruststellende voorsprong zeker gezien het wedstrijdbeeld. Halverwege de tweede helft stond VIKO zelfs op een maximale voorsprong van 9-17.

Het tandje bij dat al begin tweede helft werd verwacht van Rapid kwam er echter alsnog. Dit gecombineerd met te gehaaste keuzes en fouten aan VIKO zijde en ongelukkige beslissingen van de scheidsrechter zorgden er voor dat Rapid het nog flink spannend wist te maken. Het was te danken aan Thorven en Sem dat Rapid haar knappe comeback niet wist te bekronen met minimaal een punt. 

Rapid scoorde vier doelpunten op rij voordat Thorven namens VIKO de korf weer wist te vinden: 13-18 met nog zeven minuten te spelen. Wie dacht dat dit de beslissing zou zijn kwam bedrogen uit, want Rapid wist weer een streak van 4 goals te maken en naderde tot op één punt: 17-18. Weer was het Thorven die bewees over stalen zenuwen te beschikken en van afstand de 17-19 scoorde. De definitieve genadeklap kwam echter op naam van invaller Sem, die een prima wedstrijd speelde maar nog niet had gescoord. Een minuut voor tijd wist hij knap de 18-20 binnen te schieten en hiermee was het verzet van Rapid definitief gebroken.

Complimenten vandaag voor Romy en Esmee, die de sterke aanvallende dames van Rapid uit de wedstrijd speelden. In het andere vak was Anne zeer waardevol met twee belangrijkedoelpunten, een strafworp mee, een handvol assists en vele onderscheppingen. Een resultaat waar VIKO 1 op kan voortborduren na de feestdagen. Op 4-januari eerst een oefenwedstrijd voordat op 11-januari Woudenberg, met Wessel Hengeveld als coach, op bezoek komt in Vianen.

Doelpuntenmakers voor VIKO;Marcel Hijnen (8), Thorven Oostrom (6), Jelmar van Zoolingen (2), Annelies Visser (2), Esmee Oostrom (1), Sem Schipper (1).

Geef een antwoord