• Daar zijn we weer, de zomervakantie is voor heel veel mensen voorbij en we zijn alweer drie weken aan het trainen.
  Vorig seizoen hebben we afscheid genomen van Tessa, Janneke, Jente en Joost.
  We hebben welkom geheten oud-eerste speelsters Romy en Esmee en doorgestroomd vanuit de jeugd Demi en Lucas. Allemaal bekenden voor VIKO.

  De eerste competitiewedstrijd mochten we naar Revival in Terschuur, waar we twee weken voor de zomervakantie ook al waren geweest en toen verloren met 12-10.
  Toen was het ook een tropische warme dag en dat was het zaterdag weer. Waar we dit jaar een totaal ander team hebben, gingen we toch weer aardig weg met het oude vertrouwen.
  Romy, Rick, Esmee, Eke en Robin genieten nog even van hun vakantie.

  We zijn onze wedstrijd gestart met de volgende mensen in het veld:
  Jelmar, Bjorn, Janneke, Demi, Sem, Lucas, Tessa en Carolien.
  Joost en Ilse kwamen onze bank warm houden.

  We wisten wat voor ploeg we tegenover ons hadden, zelf hadden we wat wisselingen tov vorig jaar en moesten we aan elkaar wennen. Het spel wat we willen spelen, moet er echt nog goed inkomen maar we gaan de goede kant op.

  Tot 4-4 ging het gelijk op met goals van Demi, Tessa, Jelmar en Sem.
  Daarna liepen we in rust uit tot 5-9, goals van 3x Jelmar, Sem en Bjorn.
  We gingen in dat laatste kwartier voor rust met name in de verdediging in het vak van Bjorn achter verdedigen of Bjorn ging zakken.
  Hier hadden ze heel veel moeite mee, waardoor ze snel de bal kwijt raakten, dit was voor ons heel fijn want het andere vak had het bij ons wat zwaarder in de aanval, maar kreeg door deze verdedigingstechniek de tijd om goede aanvallen neer te zetten.

  Rust, even in de schaduw zitten, bijkomen van de hitte, want het was extreem warm.
  Afgesproken, sterk de rust uitkomen is belangrijk. Ja het is warm maar dat hebben zij ook.
  Revival had twee wissels ingebracht. Revival kwam het eerste kwartier veel sterker uit de rust dan wij, ik noemde het zelfs na de wedstrijd we leken wel een stel zoutzakken.
  De warmte was door de schaduw bij de meeste naar hun hoofd gestegen en niks lukte meer.
  Binnen 6 minuten stond het 9-9.
  Lucas gewisseld voor Joost 10 minuten na rust. Overstap van A naar Senioren is echt lastig maar wat doen hij en Demi het al goed :). Daar was Sem met de 9-10. Maar het werd stuivertje wisselen en Revival maakte de 10-10.
  Daarna kregen we drinkpauze, benoemd wat ik zag. Zij gingen overal voor, en het leek of wij dit niet deden.Wat ik daarna een kwartier lang heb gezien was werklust, voor elkaar willen vechten en voor elke bal willen gaan.
  Met twee goals van Jelmar kwamen we weer op voorsprong 10-12. Daarna werd het helaas toch weer 12-12. Dit lag zeker niet aan ons harde werken, maar de vermoeidheid slaat ook toe. Nog 3 minuten spelen, Ilse erin voor Demi.
  Jelmar kwam er langs voor de doorloopbal speelt de bal op Bjorn ik dacht dit is de winnende, maar deze was helaas mis.
  Bal naar de aanval van Revival, maar zij kregen geen goede aanval meer. Nog een minuut te spelen, Jelmar kwam er weer langs voor de doorloopbal speelt hem wederom door op Bjorn en daar was de goal vanuit een korte kans. Een moeizame, maar prachtige 12-13 winst.

  Groetjes een hele trotse coach, Desiree van Zoolingen