Viko als koploper de mini-winterstop in na winst op DWS

OOp zaterdag 14 december kwam DWS uit Kootwijkerbroek bij VIKO op bezoek. DWS staat met één punt net boven de laatste plaats, maar is toch een tegenstander om rekening mee te houden. Het team uit Kootwijkerbroek heeft veel lengte, iets waar VIKO vaak moeite mee heeft.

Credits: Peter Verbeek

Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat VIKO zijn draai moest vinden. De eerste tien minuten wisten beiden teams de korf niet te vinden en werd er met name door VIKO slordig gespeeld. Het was dan ook DWS die in de elfde minuut wist te scoren en in vijf minuten uitliep naar een voorsprong van 0-4. VIKO liep achter de feiten aan, maar bleef rustig zoeken naar zijn eigen kansen en wist steeds beter in te schatten hoe zij de tegenstander moesten bespelen. Het was Natascha Hazendonk die voor VIKO als eerste de korf wist te vinden. Nadat DWS naar 1-5 uitliep, kwam VIKO op gang. Met twee doelpunten van Jelmar van Zoolingen en doelpunten van Rules Buitelaar en Natascha Hazendonk kwam VIKO langszij, 5-5. DWS deed wat het kon en vocht zich naar een voorsprong van 6-7 bij rust, waardoor er voor hen hoop op een goede afloop was.

De tweede helft begon echter de VIKO-trein te lopen. Vikash Missier en Jeffrey Vlietstra, de twee puntspelers die vaak de meeste doelpunten voor VIKO op hun naam schrijven, speelden nu in dienst van de ploeg en lieten de kansen voor hun vakgenoten, die hier goed gebruik van maakten. Rules Buitelaar, Natascha Hazendonk en Jelmar van Zoolingen werden door al hun vakgenoten zeer goed en gedegen aangespeeld, waardoor zij de korf vaak wisten te vinden. DWS haakte nog aan tot 8-8, maar VIKO hield het heft in handen en liep moeiteloos uit naar een 18-10 voorsprong. De 19-10 was een doelpunt wat het publiek op de banken liet staan. Door het zeer snelle samenspel van Vikash Missier en Rules Buitelaar, raakten de heren van DWS de weg helemaal kwijt en wist Vikash de bal rustig door de korf te gooien. DWS voelde dat er niets meer te halen was. VIKO bleef goed spelen en bracht de eindstand naar 23-11, een duidelijke en verdiende overwinning. Coach Berry van den Broek was na afloop dan ook zeer tevreden over zijn team. Ondanks dat de ploeg uit Vianen in het begin op ruime achterstand kwam, bleef het rustig en wist de wedstrijd uiteindelijk te controleren.

VIKO gaat als één van de vier koplopers de mini-winterstop in en zal op 12 januari de nummer vijf treffen, ZKC ’31 uit Zaanstad. Zij staan echter maar één punt achter VIKO en het is duidelijk dat iedere wedstrijd scherp ingegaan moet worden.

Doelpuntenmakers voor VIKO: Jelmar van Zoolingen (6), Rules Buitelaar (5), Natascha Hazendonk (5),  Jeffrey Vlietstra (3), Vikash Missier (3) en Linsey van Mourik (1).

Geef een antwoord