Viko boekt zakelijke overwinning op Triaz

Na een spannende wedstrijd van een week geleden tegen DKV Victoria, waar Viko een nipte overwinning uit de brand sleepte, was het deze zaterdag tijd voor een wedstrijd tegen Triaz 1. Viko boekte in Amsterdam een zakelijke 12-17 overwinning. 

Door verschillende coronagevallen en blessures was de aanloop richting de wedstrijd aan Viaanse zijde wat rommelig. Echter, bleek iedereen net op tijd fit om dit seizoen voor de tweede maal af te reizen naar sportcentrum De Pijp in Amsterdam. Viko begon de wedstrijd scherp. Binnen 10 minuten stond er, onder andere door twee goals van Jente Vermeer, een 0-5 tussenstand op het scorebord. Triaz raakte echter niet in paniek in begon middels een aantal verre schoten mee te scoren. Het tempo dat Viko in het eerste kwart op de mat legde werd niet vol gehouden wat resulteerde in een 6-8 ruststand in het voordeel van de Vianezen. 

De bespreking in de rust wierp zijn vruchten af, want de tweede helft startte Viko fel. Het inbrengen van Jelmar van Zoolingen vlak na rust pakte goed uit. Dynamische aanvallen in combinatie met hoge verdedigende druk zorgde ervoor dat alle spanning uit de wedstrijd verdween. Maar liefst 6 goals in 8 minuten zorgde voor een tussenstand van 7-15. Ondanks dat de concentratie aan Viaanse kant nog wat verslapte richting het eind van de wedstrijd. Kwam een overwinning geen moment meer in gevaar. Met een 12-17 einduitslag blijft Viko op de tweede plaats in de competitie staan, op 4 punten achterstand van koploper Helios. 

Op zaterdag 4 februari is het tijd voor de tweede seizoenshelft, waarin als eerste Aurora op bezoek komt. Om 16:40 in Sportcentrum Helsdingen zal Viko gebrand zijn om het eerdere verlies tegen Aurora recht te zetten.

Geef een antwoord