Viko buigt in laatste kwart het hoofd tegen Synergo

Na de mooie overwinning van vorige week tegen Nova, nam Viko het in de derde speelronde op tegen Synergo. Viko en Synergo zijn geen onbekenden voor elkaar, de laatste jaren namen ze het meer dan eens tegen elkaar op. Dit seizoen startte Synergo met overwinningen tegen Telstar en KCR, hetgeen Synergo tot één van de titelfavorieten maakt. 

In een gewijzigde opstelling ten opzichte van vorige week begon Viko met veel strijdlust aan de wedstrijd. De aanval van Synergo, dat erom bekend staat over veel schijven te kunnen scoren, werd vanaf moment één goed in bedwang gehouden. Andersom hadden de Vianezen het zelf ook lastig om onder de druk van de spelers van Synergo uit te komen. De scheidsrechter, die zichzelf graag hoorde fluiten, gaf Viko een drietal vrije ballen in de eerste helft die door Oostrom en Missier vakkundig werden afgerond. Door goals over verschillende schijven wist Viko richting het eind van de helft het eerste gaatje te slaan. De flow die de Viaanse aanval te pakken had werd echter abrupt verstoord door een ogenschijnlijk zware blessure aan Synergo kant. Ondanks het feit dat de schrik er goed in zat, wist Synergo het gat nog vóór rust te dichten. Met een 8-8 tussenstand zochten de beide teams de kleedkamers op. 

Vol vertrouwen kwam Viko ongewijzigd het veld op voor de tweede helft. De verdedigende druk en een hoger aanvallend rendement moesten ervoor zorgen dat de punten mee naar Vianen genomen konden worden. Echter, was het Synergo dat scherper aan de tweede helft begon. Drie goals van dames van Synergo zorgde ervoor dat Viko al vrij snel tegen een achterstand aan keek. Via goals van Missier en Dubbers wist Viko tot een kwartier voor tijd nog in het spoor te blijven van Synergo. Echter, stelde de aanval van Synergo op dat moment het vizier op scherp. Een doelpuntloze 10 minuten aan Viaansezijde, gecombineerd met 6 goals van afstand van Synergozorgde voor een onoverbrugbare achterstand voor de Vianezen. Ondanks de, ietwat geflatteerde, 20-13 eindstand keerde Viko met opgeheven hoofd huiswaarts. Ruim driekwart van de wedstrijd werd er zowel goed verdedigend- als aanvallend spel op de mat gelegd. Echter, duurde de wedstrijd een kwartier te lang voor de uitploeg. 

Volgende week staat opnieuw een uitwedstrijd op het programma. Vol vertrouwen zal Viko tegen het nog puntloze Rust-Roest aan mogen treden.  

Geef een antwoord