Viko D2 kampioen!

Zaterdag is de D2 de eerste kampioen van het nieuwe seizoen geworden. Met een zijlijn vol supporters werd in een rechtstreeks duel met Koveni een mooie 7-5 overwinning behaald. Hierdoor kan VIKO D2 niet meer worden ingehaald en mogen zij zich al na 4 wedstrijden kampioen noemen!

Daar zag het in eerste instantie nog niet naar uit. Koveni was naar Vianen gekomen voor de punten en zij begonnen dan ook heel erg goed aan de wedstrijd. De D2 begon juist wat minder goed en had het lastig met het sterke verdedigen van Koveni. Er werden maar weinig kansen gecreëerd en we hadden moeite met vrijlopen en de passing waardoor Koveni de bal vaak al heel snel weer kon onderscheppen. Ondanks hard werken van de VIKO verdediging konden we niet voorkomen dat Koveni in de eerste helft 3 keer kon scoren, waardoor we met een 0-3 achterstand gingen rusten.

De tweede helft begon gelukkig iets beter. Joeri onderschepte de bal en maakte meteen daarna zelf een mooi doelpunt: 1-3. De aanvallen waren beter en er werden goede kansen gecreëerd. Helaas kon Koveni nog wel 2 keer scoren en leek het erop dat we het kampioenschap vandaag nog niet konden vieren. Nog voordat het 4e kwart begon kwam VIKO echter weer terug. Eerst was het een mooi schot van Fleur en daarna een goede actie van Joeri waardoor we met een 3-5 achterstand het laatste kwart ingingen.

In deze 12,5 minuten liet de D2 zien hoe goed zij eigenlijk kunnen korfballen en hoeveel ze nu al gegroeid zijn dit seizoen. De verdediging wist elke Koveni aanval tegen te houden waardoor zij niet meer tot scoren kwamen. De aanval liet zien hoe goed ze kunnen passen en samenwerken als team. Naomi hield de beste dame van Koveni continu bezig, Indy (de kleinste van het veld) won elke rebound en hierdoor stelden zij Lee en Else in staat om maar liefst 4 doelpunten te maken in het laatste kwart!

Toen er na 50 minuten werd afgefloten werd er dan ook een mooi feestje gevierd. Eerst werden de supporters uitbundig bedankt en natuurlijk mocht ook de ereronden niet ontbreken. Daarna met zijn allen naar de kantine voor cake en wat lekkers te drinken (gesponsord door onze shirtsponsor Peter van SynProfs; bedankt!). Uiteraard mochten ook de kampioensfoto’s niet ontbreken en zo kon iedereen na afloop voldaan weer naar huis.

Toppers, gefeliciteerd met jullie verdiende kampioenschap!