VIKO D2 wint eerste oefenwedstrijd

Na maanden zonder wedstrijden was het vandaag eindelijk zover, de eerste korfbalwedstrijd van het nieuwe seizoen. De E1 en E2 van vorig seizoen vormen dit jaar samen de D2 en gaan voor het eerst op een groot veld spelen. Ook onze tegenstander van vandaag, Phoenix uit Zoetermeer, speelde voor het eerst op een groot veld dus het was een goede gelegenheid om hier aan te wennen.

Na een lange rit naar Zoetermeer en een korte voorbespreking begon de wedstrijd heel goed voor VIKO D2. Joeri zorgde voor een vliegende start en wist in de eerste aanval direct te scoren; 1-0. Ook Else had er duidelijk zin in en scoorde binnen enkele minuten twee doelpunten. Er werd goed samengespeeld en we kwamen tot goede aanvallen, helaas wist dit vak ondanks veel goede kansen niet meer te scoren. De verdediging hield het heel goed dicht en Phoenix kwam heel lang zelfs niet eens tot een schotkans. De eerste keer dat ze konden schieten was wel direct raak waardoor we met een 3-1 tussenstand gingen wisselen.

Ook het 2e aanvalsvak had er wel zin in en had al snel door dat er veel kansen lagen bij Naomi. Ook dit vak speelde hele leuke aanvallen en het viel op dat het hele team heel hard werkte voor elke bal. Naomi wist in de eerste helft liefst drie keer te scoren en ook Lee maakte nog een mooi doelpunt. Doordat ook Phoenix nog een doorloopbal kon scoren stonden we in de rust met 7-2 voor!

De tweede helft zou helaas iets minder worden; de passing werd minder goed en we namen niet meer de juiste kansen maar gingen van heel ver schieten. Daarnaast speelde Phoenix, mede door het inbrengen van een goede heer, ook een stuk beter. Het hele team bleef er wel voor gaan maar het leek alsof de energie een beetje op was. De overwinning kwam gelukkig niet meer in gevaar en met een mooie 8-4 overwinning kon iedereen tevreden zijn over deze wedstrijd.

Na de wedstrijd volgde nog een traktatie van Gwenn, die in de zomervakantie jarig was en daarna konden we beginnen aan de terugrit naar Vianen. Al met al een hele leuke wedstrijd voor deze leuke groep kids met een heel mooi resultaat.

Groetjes,

VIKO D2

van groot naar klein 🙂

Geef een antwoord