VIKO D2 wint in leuke wedstrijd van Koveni

Al snel na het eerste fluitsignaal leek het er op alsof Koveni de overhand had. Ze gaven goed druk op onze aanval en hadden de bal vaak al onderschept voor we tot een schotkans waren gekomen. Soms was de passing van VIKO ook niet heel goed dus dit zorgde voor een moeizaam eerste kwart van de wedstrijd. Al snel kwam de D2 met 2-0 achter en leek het een moeilijke ochtend te worden. Na een mooie pass van Mitchel wist Maud de 2-1 te scoren maar Koveni antwoordde direct en maakte er 3-1 van.

Na vorige week al een oefenwedstrijd te hebben gespeeld stond vandaag dan eindelijk de eerste competitiewedstrijd op het programma. Na bijna een half jaar geen ‘echte’ wedstrijden te hebben gespeeld mochten we in de vroege ochtend naar het verre Nieuwegein, waar Koveni D2 de tegenstander was.

Na de functiewissel kwam het vak van Fleur, Naomi, Maud en Joeri in de verdediging te staan. Dit deden zij perfect! Onderschepping na onderschepping zorgde er voor dat het aanvalsvak alle tijd had om goede kansen op te zoeken. De afvang was in deze aanval heel goed verzorgd waardoor we heel veel mooie kansen hadden. Het waren Else met een doorloopbal en Lee met een mooi afstandsschot die ervoor zorgden dat we met een gelijke stand gingen rusten: 3-3.

Na een korte pauze en een lekkere banaan van de fruitdienst begonnen we perfect aan de 2e helft. Joeri had een mooie pass in huis en speelde Maud vrij op 3 meter van de korf: doelpunt! De verdediging hield het weer goed dicht en hoefde maar weinig kansen weg te geven. Vlak voor het einde van het 3e kwart wist ook Naomi nog haar doelpuntje mee te pikken waardoor we een voorsprong hadden van 3-5.

Het laatste kwart zou het moeilijkste kwart worden. Koveni had enkele goede spelers in de aanval gezet en bij de D2 leek de energie langzaam weg te vloeien. Mooie kansen die normaal gesproken doelpunten zouden zijn werd gemist en in de verdediging moesten we goed ons best doen om de sterke Koveni aanvallers af te stoppen. Dit lukt gedeeltelijk want ze kregen nog wel een paar goede kansen. Eén van deze kansen werd door Koveni verzilverd maar verder kwam het scorebord niet meer in beweging.

De eerste wedstrijd van het nieuwe korfbalseizoen werd dus gewonnen met 4-5 en de kids kregen een groot applaus van de vele meegereisde ouders. Volgende week speelt VIKO D2 haar eerste thuiswedstrijd tegen ACKC D2. Om 11.00 zal er worden afgefloten en we hopen dan weer op net zoveel support voor deze toppers als afgelopen zaterdag.

Groetjes,

VIKO D2

Geef een antwoord