Viko haalt 2 punten binnen tegen Telstar

Zaterdag 19 september stond alweer de derde wedstrijd voor VIKO op het programma, de thuiswedstrijd tegen Telstar. VIKO deed goede zaken en won de strijd tegen de ploeg uit Hoevelaken met 15-13.

Na de gewonnen wedstrijd tegen NOVA vorige week, begonVIKO met vertrouwen aan zijn derde competitiewedstrijd tegen Telstar uit Hoevelaken. Deze ploeg heeft het zwaar en heeft nog geen punten kunnen binnenhalen in de eerste klasse, VIKO staat met twee punten net boven hen. Beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd en waren zich bewust van het belang van deze strijd. VIKO opende de score met een mooi afstandsschot van Aron Neijmeijer. Deze werd snel beantwoord door de ploeg uit Hoevelaken, die zich niet zomaar gewonnen gaven. Na 10 minuten stond Telstar op een 2-3 voorsprong. Daarna ging het bij VIKO steeds beter draaien, waren zij tot de rust ook duidelijk de betere ploeg en wisten zij een ruime voorsprong op het scorebordte brengen, 9-5. De tweede helft zakte VIKO wat in en vergat te scoren. Hierdoor kreeg Telstar steeds meer vertrouwen en wist VIKO halverwege de tweede helft op één doelpunt te banaderen. Met een stand van 12-11 op het scorebord, werden de duels steeds feller en moest de scheidrechter regelmatig ingrijpen. Dit resulteerde in twee strafworpen voor VIKO die verzilverd werden. Telstar bleef strijden tot het eind en wisten weer de achterstand terug te brengen tot één doelpunt. Maar ook VIKO knokte voor wat het waard was en liet door sterk te verdedigen de ploeg uit Hoevelaken niet meer tot scoren komen en wist de eindstand op 15-13 te brengen. Een belangrijke overwinning, want hierdoor staat VIKO met 4 punten op een gedeelde derde plek, iets wat voor deze competitie niet voor mogelijk werd gehouden. Apeldoorn 1 is de volgende tegenstander van VIKO. Op 27 september komt deze ploeg, die nog geen punten heeft, op bezoek in Vianen. 

Doelpuntenmakers voor VIKO: Esmee Dubbers (4), Aron Neijmeijer (4), Marcel Hijnen (3), Thorven Oostrom (2) en Jelmar van Zoolingen (2).  

Geef een antwoord