VIKO hervat veldcompetitie met overwinning

De korfballers van VIKO zijn de tweede helft van de veldcompetitie goed begonnen. In de thuiswedstrijd tegen kampioenskandidaat Midlandia speelden de Vianers prima korfbal. Na een 8-5 ruststand werd de wedstrijd eenvoudig omgezet in een duidelijke 19-12 overwinning.

Na een goede zaalcompetitie waarin VIKO net naast de prijzen greep stond voor zaterdag de hervatting van de veldcompetitie op het programma. In de eerste helft van de veldcompetitie kwam VIKO heel langzaam op gang waardoor de Vianers halverwege de competitie op de 5e plaats bivakkeren. Deze eerste wedstrijd na de zaalcompetitie, met kampioenskandidaat Midlandia als tegenstander, was gelijk een sleutelwedstrijd: alleen bij winst zou VIKO nog enige kans maken op aansluiting bij de kop van de ranglijst.

Het waren de gasten uit Bunnik die de wedstrijd goed begonnen en, na een paar minuten spelen, op een 1-3 voorsprong stonden. VIKO kreeg daarna steeds meer vat op de wedstrijd, met gevarieerd en goed verzorgt korfbal werd Midlandia onder grote druk gezet en via doelpunten van Zelko en Rules Buitelaar en Raymond Soerjo werd de achterstand omgezet in een 4-3 voorsprong. Via twee doelpunten van de ploeg uit Bunnik kwam VIKO nog één keer op achterstand (4-5). Vervolgens lukte het VIKO om de goede lijn door te trekken en via vier Viaanse doelpunten op rij gingen de ploegen met een 8-5 stand de rust in.

Snel na de rust zorgde Zelko Buitelaar vanuit een vrije bal voor een 9-5 voorsprong. De marge van afwisselend vier of vijf doelpunten bleef tot halverwege de tweede helft in stand (12-8). Toen Midlandia er 12-9 van maakte leek het er even op dat de spanning in de wedstrijd zou terugkeren. VIKO liet zich echter niet van de wijs brengen en bleef goed geconcentreerd korfballen. Het lukte Midlandia vervolgens niet meer om in het spoor van VIKO te blijven, via drie Viaanse doelpunten werd het verschil op zes doelpunten gebracht (15-9). Dit verschil bleek de definitieve beslissing in de wedstrijd, het regelmatig scorende VIKO bepaalde de eindstand uiteindelijk op 19-12.

Voor volgende week zaterdag staat de belangrijke “streederby” tegen Koveni in Nieuwegein op het programma. Koveni heeft slechts één puntje minder dan VIKO en er wordt een lastige wedstrijd verwacht.

,