Viko houdt punten in Vianen na kraker tegen Nova

Na het teleurstellende verlies van Viko in de seizoensopener tegen DVS ‘69 vorige week mocht de selectie deze week aantreden tegen een bekende tegenstander, Nova. Viko en Nova troffen elkaar de laatste jaren meer dan eens, waarbij Viko vaak aan het langste eind trok. Het hernieuwde team van Viko was er dan ook op gebrand de eerste punten van het seizoen binnen te slepen tegen de Bilthovenaren. 

Aan het begin van de wedstrijd werd direct duidelijk dat Viko iets goed te maken had na het verlies van vorige week. Met Niels de Jong op de plek van de niet fitte Brendan Ritmeester begon de ploeg uit Vianen voortvarend. Door een solide verdediging en goed uitgespeelde aanvallen liep Viko al binnen 8 minuten uit naar een 3-0 voorsprong, er leek geen vuiltje aan de lucht. Echter, stokte de doelpuntenproductie aan Viaanse kant snel. Schotkansen werden niet afgemaakt en strafworpen en vrije ballen werden gemist. De Bilthovenaren wisten de doelpuntendroogte af te straffen met 7 achtereenvolgende goals. Een goal van Esmee Dubbers vlak voor rust hield Viko in de wedstrijd. Met een 4-7 ruststand werden de kleedkamers opgezocht. 

In de rust werd door coach John van Duuren duidelijk gemaakt dat het rendement aanvallend omhoog moest. Dit in combinatie met extra strijdlust zou volgens de Amsterdamse coach de sleutel moeten zijn om de opgelopen achterstand om te buigen in een voorsprong. Het begin van de tweede helft liet een ietwat ander wedstrijdbeeld zien. Goals van Viko en Nova wisselden elkaar af, met nog 10 minuten te spelen en een stand van 7-10 in het voordeel van de uitploeg was Viko er echter niet in geslaagd dichterbij te komen. Van Duuren greep in en probeerde door verschillende wissels aan mannenzijde de wedstrijd alsnog naar zijn hand te zetten. Brendan Ritmeester en Emile Valkestijn werden ingebracht om de nodige aanvallende power toe te voegen aan het spel van de Vianezen. De wissels pakte goed uit. Waar Viko vrijwel de gehele wedstrijd tegen een achterstand aan keek, trokken Thorven Oostrom en Vikash Missier met nog 4 minuten te spelen de stand gelijk. 

Een zenuwslopend eind lag in het verschiet. De duels werden harder en de scheids moest alle zeilen bijzetten om de wedstrijd in goede banen te leiden. Het resulteerde in een benutte strafworp door Nova, waardoor zij met nog een paar minuten te spelen aan de goede kant van de score kwamen. Echter, wist Nova deze voorsprong niet goed uit te spelen. Waar Oostrom verdedigend in de fout ging, herpakte hij zich aanvallend. Met achtereenvolgens een benutte strafworp en schot werd de stand met nog iets meer dan een minuut te spelen gelijk gebracht. Een korte aanval van Nova gaf Viko nog één keer de mogelijkheid om de winst te stelen. Waar Vikash Missier en zijn directe tegenstander elkaar de hele wedstrijd onschadelijk hadden weten te maken, wist Missier met nog 10 seconden op de klok zijn directe tegenstander voorbij te lopen en de belangrijkste goal van de wedstrijd te maken. Na vrijwel de gehele wedstrijd achter te hebben gestaan stond Viko op het belangrijkste moment voor. Een 13-12 eindstand in het voordeel voor Viko bracht de nodige euforie aan Viaanse zijde met zich mee, waar de druiven voor Nova ongetwijfeld zuur zullen zijn. 

De eerste punten zijn binnen voor het vlaggenschip van Viko. Volgende week hopen de Vianezen dit resultaat een goed vervolg te geven in Utrecht tegen Synergo. 

Geef een antwoord