Viko laat punten liggen

Viko lijkt, na het verlies tegen Fiducia uit De Meern een week eerder, de weg kwijt te zijn en laat punten liggen tegen middenmoter Viking. Afgelopen zaterdag eindigde de wedstrijd tegen de ploeg uit Wijk bij Duurstede in 21-25 en komt Viko op 6 punten achterstand van koploper Fiducia.

Eerder deze week kwam Hellas uit Ermelo op bezoek om de wedstrijd, die begin dit jaar geen doorgang kon vinden, in te halen. Viko was in deze wedstrijd duidelijk de betere, maar liet dit niet in de uitslag zien, na afloop stond er een nipte 20-19 overwinning op het scorebord. 

Zaterdag kwam de altijd lastige Viking op bezoek in Vianen. Vikoging geconcentreerd en gedreven van start, binnen 10 minuten stond het team uit Vianen op een riante 6-1 voorsprong. Viking gaf echter niet op en kwam langzaam terug in de wedstrijd en kroop dichterbij de ploeg uit Vianen, na 20 minuten stond er een gelijke stand op het scorebord, 8-8. Viking zocht regelmatig de grens op met hun fysieke spel en probeerde Viko zo uit hun spel te krijgen. Dit wierp zijn vruchten af, want de ploeg uit Vianen begon geforceerd en nerveus te spelen. Viking rook zijn kansen en bleef op het scherpst van de snede strijden voor een positief resultaat. Beide ploegen gingen met 15-15 de rust in. 

De tweede helft ging in het begin nog gelijk op en scoorden de ploegen tot 20-20 om en om. Viking had in de gaten dat Vikosteeds geïrriteerder raakte en vooral de heren uit Wijk bij Duurstede wisten dit goed te voeden en uit te spelen. De scheidrechter had moeite de wedstrijd in de hand te houden en op het eind moest hij alle zeilen bijzetten om de wedstrijd tot een goede afloop te leiden. Viko deed alles om de bal door de korf te krijgen, maar het lukte niet meer. Viking, die in voorgaande wedstrijden vaak niet verder kwam dan 15 doelpunten, vond echter wel regelmatig de korf en liep heel rustig uit naar een eindstand van 21-25. Viko ging zwaar teleurgesteld het veld af en beseft heel goed dat het nu erg moeilijk wordt om nog aanspraak te kunnen maken op de titel. 

De volgende twee zaterdagen hoeft Viko niet te spelen, deze rustperiode kunnen ze goed gebruiken. 

Doelpuntenmakers voor VIKO: Vikash Missier (8), Jeffrey Vlietstra (6), Annelies Visser (2), Linsey van Mourik (2), Natascha Hazendonk (2) en Jelmar van Zoolingen (1). 

Geef een antwoord