VIKO nieuwsbrief maart 2023

Bestuursupdate

Beste (ouders van jeugd)leden,

We zijn alweer even onderweg in het jaar 2023. Een bijzonder jaar voor onze vereniging, want op 31 oktober 2023 bestaan wij 60 jaar! Een enorm mooie mijlpaal die we rond de jubileumdatum ook zeker gaan vieren. Hiervoor zijn we nog op zoek naar leden of ouders die in de jubileumcommissie willen helpen met de organisatie. Interesse? Geef je dan op bij Tessa (06-16966236 of voorzitter.viko@outlook.com).

Het zaalseizoen kent nog een aantal competitierondes en trainingsweken. Een aantal teams kunnen nog kans maken op het kampioenschap! En voor we het weten betrekken we weer onze kantine tijdens het veldseizoen. Ook rondom onze nieuwe clubaccommodatie moeten er nog altijd zaken geregeld worden. Zoals jullie wellicht hebben gezien, zijn de oude gebouwen nog altijd niet gesloopt. We zijn echter met de gemeente in gesprek om dit wel z.s.m. te organiseren. Daarnaast krijgt de bar nog een renovatie, aangezien deze niet optimaal geïnstalleerd was. De spullen zijn besteld en hopelijk lukt dit voor de start van het veld allemaal af te maken. Ook de korfbalmaterialen zijn inmiddels verplaatst van de container naar het nieuwe materiaalhok, waar de laatste hand wordt gelegd aan de stellingen. Ook is de kantine commissie weer druk aan het nadenken hoe we het veldseizoen weer gezellig doorkomen.

Verder vinden we het leuk om op onze site en in de nieuwsbrief eens wat vaker wedstrijdverslagen te delen van ook andere teams dan alleen VIKO 1. Dus oproep aan de trainers, maar ook ouders die hierbij willen helpen, lever een leuk verslag met foto’s aan via secretaris.viko@outlook.com en we zorgen dat dit een mooi plekje krijgt in één van de publicaties.

Tot ziens in Helsdingen voor nog de laatste paar wedstrijden en trainingen!

Namens het VIKO bestuur: Jasper, Emile, Zelko, Nico en Tessa

Kom maar op met die nieuwe leden!

Even een update vanuit de Jeugdcommissie! We hebben hard gewerkt aan onze speerpunten en met succes: het werven van nieuwe jeugdleden en het behoud van spelers en trainers gaat steeds beter. We hebben nog wel een uitdaging: we zoeken iemand die ons kan helpen bij het trainers gedeelte. Lijkt het je wat? Laat het ons weten!

Goed nieuws: concreet hebben we sinds de start van het seizoen al 15 nieuwe leden erbij in de categorie kangoeroes, F en E! Met name de F groeit nog altijd flink, dankzij onze inspanningen zoals korfbal-les op school en flyers bij het afzwemmen. En op 15 april organiseren we een vrienden- en vriendinnentraining voor Kangoeroes, F, E en D. Later meer daarover.

Weet jij iemand die mee wil komen doen? Aanmelden kan via https://www.kvviko.nl/meedoen/

Zaterdag 1 april: jeugdhelden feestje!

Op 1 april sluiten we het zaalseizoen af en trappen we tegelijkertijd het veldseizoen af met een gezellig feest. We starten met de jeugd en daarna draaien we door voor de senioren en A-jeugd. Ook niet-VIKO leden zijn van harte welkom om mee te feesten. Heb je nog geen kaartje? Reserveer deze dan snel! (voor de jeugd is een kaartje kopen niet nodig).

Ohja, en kom verkleed als jouw jeugdheld!

Donderdag 18 mei: Familiedag Hemelvaarttoernooi

Terug van weg geweest, in 2019 hebben we voor het laatst onze familiedag georganiseerd. Maar na wat jaren van stilte vanwege de corona maatregelen, is de familiedag weer terug op Hemelvaartsdag!

Op deze dag zijn korfballers, maar juist ook niet-korfballers welkom om een balletje te gooien tijdens een toernooi. Meer informatie volgt binnenkort, maar zorg dat je alvast een team samenstelt!

Goed om te weten dat er een aantal regels vastzitten aan de teams en opstelling tijdens het toernooi: er mogen per vak maximaal twee korfballers opgesteld staan en minimale leeftijd om mee te doen is vanaf C-leeftijd.

Zet 18 mei alvast in de agenda!

Trainers geslaagd voor KT2 cusrsus

In september afgelopen jaren waren we met een grote groep trainers gestart met ‘Korfbaltraining – The basics’ waarin de basis elementen van een korfbaltraining aan bod kwamen. In totaal 9 trainers vonden dat dat naar meer smaakten en hebben zich opgegeven voor de vervolgcursus KT2: Korfbal Trainer 2.

Tussen oktober en januari hebben zij in vier avonden meer kennis en kunde opgedaan in het geven van een korfbaltraining. Deze cursus werd op een zeer leuke manier geleid door KNKV afvaardiging en oud-VIKO lid Wessel Hengeveld. Dave, Wendy, Jesse, Robin, Desiree, Tessa, Demi, Kim en Lucas (niet op de foto): Gefeliciteerd met het bepalen van jullie KT2 certificaat en veel succes met het geleerde in de praktijk brengen.

VIKO C1 verkoopt meest loten Grote Club Actie

In het najaar hebben we als vereniging weer meegedaan aan de Grote Club Actie. Als vereniging hebben we in totaal € 1.020,- opgehaald, waarbij we als doel hadden om daar een audio systeem voor de VIKO kantine voor aan te schaffen.

En net als ieder jaar stellen we een teamprijs beschikbaar voor het team dat gemiddeld per teamlid de meest verkocht clubloten had. Dit jaar heeft de C1 gewonnen en zij verkochten maar liefst 15,3 loten per persoon gemiddeld. Heel goed gedaan en zij mogen met het team wat leuks gaan doen.

Activiteitenkalender

Houd de flyers in de team apps en op de socials in de gaten voor meer info:

DatumActiviteitLocatieDoelgroep
Zaterdag 1 april 2023NieuwjaarsborrelVIKO kantineAlle leden en vrienden van VIKO
Donderdag 18 mei 2023Familiedag Hemelvaarttoernooi VIKO veldAlle leden, vrienden, familie etc.
Eind okt, begin novJubileumfestiviteiten VIKO 60 jaarVIKO kantineAlle (oud)leden

Sponsoring

Sponsor de club met jóuw webshop aankopen? Dat is heel eenvoudig met Sponsorkliks! Klik op het logo om naar de Sponsorkliks webshop te gaan.

VIKO sponsoren: