VIKO Nieuwsbrief november 2022

Bestuursupdate

Beste (ouders van jeugd)leden,

Wat een heerlijke start van het jaar hebben we gehad! Op 3 september hadden we de officiële opening van het seizoen én onze nieuwe kantine. En wat hebben we alweer kunnen genieten van de nieuwe kantine tijdens de thuiswedstrijden. Met dank aan de actieve kantine commissie die bijvoorbeeld de daghap aanbieden op de dagen dat VIKO 1 thuis speelt.

Het veldseizoen zit er alweer op en we starten na de herfstvakantie de voorbereidingen voor het zaalseizoen. Op 26 november start de competitie en uiterlijk 11 november krijgen we het programma van het KNKV. Laten we hopen dat corona dit jaar geen roet in het eten (zaalseizoen) gooit!

Op 17 oktober vond onze jaarlijkse Algemene Leden Vergadering plaats die we na twee jaar digitaal, eindelijk weer fysiek konden organiseren. Een mooie opkomst en fijne gesprekken die avond gehad. De notulen en presentatie zijn inmiddels gedeeld met de leden.

En hebben jullie VIKO 1 al in de nieuwe trainingspakken gespot? Via de webshop met de VIKO clubcollectie zijn diverse artikelen van Hummel, Stanno en Reece te bestellen met het VIKO logo, zodat alle leden er netjes bij kunnen lopen.

Ook zijn voor een aantal teams nieuwe wedstrijdshirts besteld die we aan de start van het zaalseizoen kunnen presenteren. We gaan in de loop van de komende jaren onze oude clubshirts steeds meer vervangen en overgaan naar het nieuwe model inclusief ons nieuwe logo!

Tot slot nog even aandacht voor de Grote Club Actie. Deze actie loopt nog tot 20 november! Je kunt dus nog steeds loten kopen via deze link om onze club te steunen. We hebben een mooie doelstelling neergelegd om voor 1.500 euro aan clubloten te verkopen, om zo onze kantine nog gezelliger te maken met een mooie audio set. Help jij mee?

In deze nieuwsbrief nog een aantal updates vanuit de vereniging, zoals jullie zien gebeurt er genoeg! Heb je nog leuke ideeën, suggesties of vragen? Schroom dan niet om iemand van het bestuur aan te spreken. Tot in de zaal allemaal.

Namens het VIKO bestuur,

Jasper, Nico, Emile, Zelko en Tessa en nog heel even Mélanie

Voorzitter Tessa opent de nieuwe kantine samen met wethouder Kees Bel

Even voorstellen… onze nieuwe secretaris

Onze nieuwe secretaris Nico stelt zich voor:

“Hoi allemaal,

Mijn naam is Nico Prins, ben 41 jaar, getrouwd en woon met mijn gezin sinds 2016 in Vianen.
Ben vader van 2 dochters. Louisa is 8 jaar en Isabel is 3 jaar. Tijdens de ALV ben ik benoemd tot jullie nieuwe secretaris!

Ik ben in contact gekomen met VIKO doordat onze oudste dochter, Louisa, op korfbal zit.
De vereniging ervaar ik als een zeer gezellige en leuke club die de handen zowel uit de mouwen steekt als in elkaar slaan. Samen gaan we het doen! Dit spreekt mij juist aan. Op een leuke en sportieve manier korfballen.

Wat is mijn achtergrond qua sport? Ikzelf heb lang badminton gespeeld en binnen die vereniging diverse taken verricht. Daarna speelde ik een lange tijd squash. Helaas door een gescheurde achillespees kan ik nog niet actief sporten. Dat zal t.z.t. wel weer gaan komen.

Als secretaris draag ik graag mijn steentje bij om VIKO verder op te bouwen en nog beter op de kaart te zetten. Wil je meer van me weten, spreek me dan gerust aan. Zie jullie snel!”

Een veilig sportklimaat

Wij vinden het belangrijk dat de leden van VIKO met plezier sporten. Een veilig sportklimaat is daar een zeer belangrijk onderdeel van. Binnen onze vereniging hebben we daarin nog wat extra maatregelen genomen om dit veilig sporten te kunnen borgen.

  1. Op onze website is ons Preventie- en integriteitsbeleid gedeeld waarin alle maatregelen, afspraken en omgangsregels genoemd staan. We verzoeken al onze leden dit goed door te lezen.
  2. We zitten in het traject om voor al onze coaches en trainers een Verklaring Omtrent Gedrag te verkrijgen.
  3. We hebben een vertrouwenscontactpersoon aangesteld: Vicky Zuideveld stelt zich hieronder voor.

“Hoi, ik ben Vicky Zuideveld. Ik ben 55 en moeder van twee korfballende kinderen, Rick en Sarah die in VIKO 1 spelen. Ik woon samen met Leo, die ik inderdaad ook op het korfbalveld heb leren kennen. Ik sta vier dagen in de week voor de klas op een basisschool in Benschop. Mijn hobby’s zijn o.a. lezen, sporten en ik reis graag. Daarnaast sta ik ook graag elke zaterdag langs de lijn bij mijn kinderen te kijken.”

Ledenwerving activiteiten

Op 21 september organiseerden we een Giga korfbal kangoeroedag waarbij zo’n 300 kinderen uit groep 1, 2 en 3 van de basisscholen uit de omgeving op het sportpark kwamen sporten.

En op 4, 5 en 6 oktober organiseerden we weer het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi waarbij we in totaal 42 teams mochten verwelkomen uit de groepen 3 t/m 8.

En buiten het feit dat deze dagen enorm leuk en gezellig waren, blijken ze ook succesvol. Er zijn inmiddels bij de kangoeroes, F en E nieuwe leden bijgekomen! Onze jeugdcommissie heeft nog meer ideeën om dit seizoen mee aan de slag te gaan, maar geïnteresseerden zijn altijd welkom om vrijblijvend mee te komen trainen. Vriendjes en vriendinnetjes die mee willen trainen kunnen zich aanmelden via onze website.

VIKO A1 kampioen veld najaar!

Op 15 oktober speelde VIKO A1 de laatste veldwedstrijd van de najaarscompetitie. ESDO A1 was de tegenstander en in de regen wisten ze hun kampioenschap veilig te stellen met een 8-6 overwinning! Leuk om te zien dat het team wat al heel wat jaren samen speelt zulke leuke wedstrijden neerzet en dat mocht vieren met deze overheerlijke taart.

Financiële support nodig? Check het jeugdsportfonds

We merken allemaal dat we steeds dieper in de buidel moeten tasten om onze financiele lasten te kunnen dragen. Wordt het daardoor moeilijk om de contributie op te brengen? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie en/of benodigdheden voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar thuis te weinig geld is.

Hoe werkt het?

Je kunt als ouder / verzorger niet zelf een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dat kan alleen gedaan worden door een intermediair, bijvoorbeeld de leerkracht, iemand van het sociaal wijkteam, schuldhulpverlening of van jeugdzorg. Hij of zij kent de spelregels en weet of je kind in aanmerking komt. Als de aanvraag goedgekeurd is, kan je kind vaak al binnen drie weken sporten. Wil je een aanvraag indienen? Download dan alvast de ouderkaart, vul hem in en neem hem mee naar de afspraak met de intermediair.

Voor gemeente Vijfheerenlanden kan support gevraagd worden bij Jeugdfond Sport & Cultuur Utrecht.

Wat is het bedrag?

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur bepaalt het bedrag op basis van de hoogte van het lesgeld en eventueel de benodigdheden. Na goedkeuring van de aanvraag wordt de bijdrage rechtstreeks aan ons betaald. Je ontvangt eventueel ook een waardebon voor attributen die ingeleverd kan worden bij een winkel in de buurt. De intermediair kan daar meer over vertellen. Meer weten over de werkwijze van het Jeugdfonds Sport & Cultuur? Lees hier verder.

Activiteitenkalender

Houd de flyers in de team apps en op de socials in de gaten voor meer info:

DatumActiviteitLocatieDoelgroep
Zaterdag 26 november 2022PietenfeestVIKO kantineKangoeroes, E, F
Vrijdag 9 december 2022Film avondVIKO kantineB, C, D
Dinsdag 13 of 20 december 2022KKKST (Kerst Korfbal Koppel Schot Toernooi)HelsdingenA en Senioren
Zaterdag 7 januari 2023NieuwjaarsborrelVIKO kantineAlle leden en vrienden van VIKO
Donderdag 18 mei 2023Hemelvaartsdag: FamilietoernooiVIKO veldAlle leden, vrienden, familie etc.

Sponsoren

Via onze sponsor Muta Sport hebben wij reeds kortingen via de clubcollectie webshop van Deventrade. Maar nu kan je van nog extra korting profiteren via korfbaltotaal.nl. Dus heb je nieuwe zaalschoenen nodig? Profiteer van deze korting:

Sponsor de club met jóuw webshop aankopen? Dat is heel eenvoudig met Sponsorkliks! Klik op het logo om naar de Sponsorkliks webshop te gaan.

VIKO SPONSOREN: