Viko opnieuw te sterk voor MIA

Op zaterdag 26 maart stond VIKO opnieuw tegen MIA en weer was er winst voor de ploeg uit Vianen. Met een 20-17 eindstand op het scorebord, was VIKO te sterk voor de ploeg uit Amersfoort. 

Het was duidelijk dat VIKO van de wedstrijd in Amersfoort geleerd had. Ze waren van meet af aan scherp en liet MIA niet uitlopen. De wedstrijd ging dan ook gelijk op en beide ploegen probeerden het gevaar bij elkaar uit te schakelen. Dit leek aanvankelijk te lukken, Jeffrey Vlietstra werd scherp verdedigd en kwam in de eerste helft niet tot scoren. VIKO wist ook de angel bij MIA uit het spel te halen, waardoor er in de rust een 6-6 stand op het scorebord te zien was. In de tweede helft lukte het VIKO vaker de vrije man of vrouw te vinden en heel langzaam liep de ploeg uit Vianen weg van MIA. Een positief aspect van de wedstrijd was dat bijna alle spelers van VIKO wisten te scoren, dat zorgde voor meer gevaar en was het voor MIA lastig om de verdediging dicht te houden. Met nog 5 minuten te spelen, was de wedstrijd voor beide ploegen gespeeld en stond er een ruime voorsprong voor VIKO op het scorebord, 19-15. Mia gaf zich gewonnen en VIKO kon de laatste minuten rustig uitspelen. Het werd geen moment spannend meer en stond er na het laatste fluitsignaal een 20-17 eindstand. 

Volgende week zaterdag, 2 april, speelt VIKO zijn laatste wedstrijd in deze competitie. Antilopen uit Leusden komt op bezoek. Antilopen staat op de tweede plek en VIKO met één punt minder op de derde plek. De eerste wedstrijd eindigde in een gelijke stand, dus het belooft spannend te worden, want de nummer twee mag een promotiewedstrijd spelen om volgend jaar in de overgangsklasse uit te komen. De wedstrijd begint om 17.40u in Helsdingen. 

Doelpuntenmakers voor VIKO: Vikash M Missier (5), Thorven Oostrom (5), Jeffrey Vlietstra (4), Annelies Visser (2), Ivan  Karstens (1), Esmee Dubbers (1), Linsey van Mourik (1) en Rick Heijnen (1) 

Geef een antwoord