VIKO pakt kampioenschap ondanks verlies

| Geen reacties

Zaterdag 12 mei wist VIKO ondanks een verlies het kampioenschap in de 3e klasse binnen te slepen. De uitwedstrijd in Vaassen werd verloren met vier punten verschil, maar het onderling resultaat werd daarmee wel beslist in het voordeel van de Vianezen. Dit betekent dat de Viaanse hoofdmacht volgend jaar zowel op het veld als in de zaal, in de tweede klasse zal spelen.Op een zonnige middag was het Regio ’72 dat de score opende. Al in de eerste aanval liet de  directe tegenstander van Aron Neijmeijer zien dat hij met scherp schoot. Het antwoord van VIKO liet niet lang op zich wachten, en de Vianezen leken daarmee het initiatief te pakken. Via vier doelpunten op rij, werd een voorsprong van drie punten gepakt, 2-5. De ploeg uit Vaassen liet zich echter niet zo gemakkelijk opzij zetten en knokte zich terug in de wedstrijd, soms letterlijk. Via 7-7 nam de thuisploeg het initiatief over, en liep zelfs uit naar een voorsprong van vier punten, 12-8. In het laatste deel van de eerste helft wist VIKO de tegenstanders weer beter aan banden te leggen. Het verschil werd niet veel kleiner, maar Regio ’72 kon het in ieder geval ook niet groter meer maken. Rules Buitelaar zorgde met een schot uiteindelijk voor een 15-12 ruststand.
Het was duidelijk voor de Vianezen dat de tweede helft meer druk op de tegenstander gezet moest worden, en tegelijkertijd de eigen afronding verbeterd moest worden. Gebeurde dit niet, dan zou het kampioensfeestje wellicht een wedstrijd uitgesteld moeten worden.
VIKO kwam gelukkig sterk uit de kleedkamers, via drie doelpunten op rij van Aron Neijmeijer en tweemaal Jeffrey Vlietstra werd het gat gedicht, 15-15. Toch kon de leiding niet direct overgenomen worden, Regio ’72 scoorde snel na de gelijkmaker. Via 16-16 was het dan toch VIKO dat weer de leiding wist te pakken, Jeffrey Vlietstra scoorde twee strafworpen achter elkaar voor 16-18. De Viaanse hoofdmacht verzuimde echter om de voorsprong vast te houden. Vier doelpunten van de thuisploeg draaiden de wedstrijd weer om, en VIKO keek weer tegen een achterstand aan van twee punten. VIKO knokte voor wat het waard was, meer in het resterende deel van de wedstrijd leek het schot het af te laten weten. Het Viaanse achttal wist tweemaal een aansluitingstreffer te produceren, maar de gelijkmaker ging er niet in. Via 22-21 bouwde Regio ’72 uit naar een eindstand van 26-22.
De winst met 19-13 tegen Regio ’72 in de thuiswedstrijd bleek hiermee genoeg om het kampioenschap veilig te stellen. De ploeg uit Vaassen zou met twee speelronden te gaan theoretisch nog wel gelijk kunnen komen, maar het onderling resultaat is dan in het voordeel van VIKO.
In het Pinksterweekend wordt er niet gespeeld. De volgende wedstrijd is op 26 mei in Vianen. In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen is Keizer Karel uit Nijmegen de tegenstander. Deze ploeg bezet de 5e plaats en loopt nog risico op degradatie. De wedstrijd start om 15:30u.

Geef een reactie