VIKO pakt koppositie

VIKO doet goede zaken en wint in een zwaarbevochten wedstrijd van concurrent Telstar uit Hoevelaken met 15-12. 

Afgelopen zaterdag was Telstar uit Hoevelaken de tegenstander van VIKO. Beide teams stonden voor deze wedstrijd met ieder twee verliespunten aan kop van deze competitie en het beloofde een spannende strijd te worden. De tribune zat vol met supporters voor beide ploegen en de spanning was te snijden voor aanvang van de wedstrijd. Jelmar van Zoolingen moest geblesseerd afhaken, waardoor Sem Schipper in de basis stond. Telstar ging voortvarend van start en was de meest scherpe ploeg in de beginfase. VIKO kon nog tot 3-4 bijblijven, maar daarna nam Telstar steeds meer het initiatief en liep uit naar een 3-7 voorsprong halverwege de eerste helft. VIKO kon maar moeilijk de korf vinden, bleef zoeken naar kansen en knokte zich terug naar 7-8 bij rust. In de tweede helft besloot VIKO nog sterker te gaan achterverdedigen, waar Telstar maar moeilijk een antwoord op kon vinden. Beide ploegen wisten moeizaam de korf te vinden en tot ver in de tweede helft ging de strijd gelijk op. Telstar raakte geïrriteerd door het spel van VIKO, waardoor het spel grimmiger werd. De sterk fluitende scheidsrechter voelde de wedstrijd goed aan, greep in waar nodig was, waardoor de wedstrijd niet uit de hand liep. Met een 8-9 stand op het scorebord bracht coach Rob Siemer Niels de Jong in de ploeg. De speler uit het tweede zorgde in het verleden vaak net voor een belangrijk doelpuntje en werd nu ook door de aanvalsvak in stelling gebracht. Niels maakte zijn reputatie als waardevolle invaller waar en bracht de stand op 11-11. VIKO begon in de winst te geloven en Telstar raakte steeds meer de grip op de wedstrijd kwijt. Zij wisten nog wel op voorsprong te komen, maar VIKO kreeg steeds meer vertrouwen en met vier doelpunten achter elkaar van Esmee Dubbers en Marcel Hijnen, was Telstar gebroken en geloofde er niet meer in. VIKO speelde de wedstrijd rustig uit en bij het laatste fluitsignaal stond er een mooie eindstand op het scorebord, 15-12. 

Na deze wedstrijd staat VIKO alleen aan kop in de tweede klasse en het zal iedere week hard moeten knokken om in maart Het kampioenschap te kunnen vieren. Volgende week gaat VIKO op bezoek bij hekkensluiter EKVA uit Almere. 

Doelpuntenmakers voor VIKO: Thorven Oostrom (5), Esmee Dubbers (4), Aron Neijmeijer (3), Marcel Hijnen (2) en Niels de Jong (1).

Geef een antwoord