VIKO pakt punt na spannende wedstrijd

VIKO mocht afgelopen zaterdag dan toch eindelijk de zaalcompetitie starten met de uitwedstrijd tegen Antilopen uit Leusden en nam een punt mee naar Vianen. Het werd na een spannende strijd 17-17.

In november had VIKO zijn eerste wedstrijd tegen deze ploeggespeeld en gewonnen, maar de competitie werd vlak daarna gestopt en de uitslag nietig verklaard. Het was lange tijd onzeker of en hoe de competitie afgemaakt kon worden. Twee weken geleden werd duidelijk dat de competitie in afgeslankte vorm hervat kon worden. VIKO werd gekoppeld aan Antilopen, Tilburg en MIA en mag nog 6 wedstrijden spelen. 

Ivan Karstens is door trainer John van Duren naar VIKO gehaald om de selectie te versterken. Ivan heeft een rijk korfbalverleden en speelt met Vikash Missier in het Surinaams korfbalteam, hij begon zaterdag op de bank. Jeffrey Vlietstra trainde, na eenuitstapje naar het buitenland, de afgelopen weken weer mee met de selectie en mocht afgelopen zaterdag tegen Antilopen uit Leusden in de basis beginnen. Rick Heijnen werd aan de kant gehouden, hij had tot donderdag in quarantaine gezeten en in zijn plaats speelde Emiel Valkensteijn. 

Lange tijd kwamen beide teams moeilijk tot scoren, na 13 minuten was de stand 4-2 voor de thuisploeg en leek het een gelijk opgaande strijd te worden. Heel langzaam begonnen de aanvallen van Antilopen steeds beter te lopen en wist de ploeg uit Leusden regelmatig te scoren. VIKO had moeite om de vrije man/vrouw te vinden en werd zeer sterk verdedigd, waardoor zij de grip op de wedstrijd dreigde te verliezen. Ivan Karstens werd in de ploeg gebracht voor Emiel Valkensteijn om meer schotkansen te creëren. Ondanks deze zet ging VIKO met een 10-6 achterstand de rust in. Door een tactische wissel door te voeren, Ivan en Jeffrey wisselden van vak, ging het bij VIKO beter lopen en liep de achterstand niet verder op. Beide ploegen scoorden regelmatig en tot 10 minuten voor tijd bleef VIKO tegen een flinke achterstand aankijken. Echter begonnen de aanvallen van Antilopen stroever te lopen en VIKO wist met mooie aanvallen wel de korf te vinden. 2 minuten voor tijd stond er een 16-16 op het scorebord. Jeffrey Vlietstra werd onrechtmatig afgestopt en mocht een strafworp nemen. Deze werd gemist, waarna Antilopen, in de aanval daarna, wel wist te scoren. Even leek het toch op een deceptie uit te lopen, maar in de aanval dat volgde mocht Jeffrey weer aanleggen op de stip, deze wist hij gelukkig wel te benutten en bracht zo de eindstand op 17-17. 

Aanstaande zaterdag 12 februari, komt MIA uit Amersfoort op bezoek in Vianen. De wedstrijd start om 17.50u in Helsdingen. 

Doelpuntenmakers voor VIKO: Jeffrey Vlietstra (5), Ivan  Karstens (5), Vikash Missier (2), Linsey van Mourik (2), ThorvenOostrom (1), Romy Houweling (1) en Esmee Dubbers (1).

Geef een antwoord