VIKO selectie weer de wei in na bizar seizoen

Na bijna 2 maanden was het dan eindelijk zover. Het is zaterdag 16 mei 2020. De VIKO selectie mag weer trainen en lekker een balletje schieten op het veld. Weliswaar op 1,5 meter afstand, geen gezelligheid qua drankjes e.d. maar toch heerlijk om weer iets te doen en iedereen weer op het veld te zien.

DE START

Het afgelopen seizoen is eigenlijk het beste samen te vatten in een woord: BIZAR. De start van het seizoen verliep al niet helemaal zonder slag of stoot. Qua staf hadden we gelukkig Rob Siemer gevonden die last minute de plek van Gert Krook (gezondheid) kon overnemen als hoofdtrainer. Maik van Kouterik was bereid om VIKO2 onder zijn hoede te nemen.

Toen die puzzel gelegd was ontstond er bij de spelersgroep toch nog een aardige uitdaging. Een aantal spelers wilde toch liever stoppen met korfballen. Gelukkig konden we rekenen op een kern van trouwe spelers, aangevuld met een aantal nieuwe gezichten: Marcel Hijnen, Wietske Vergunst en Aaliyah van Hattem.  Daarnaast kwam Sarah Heijnen over vanuit de A1 en Robin van Dijk en Joost van Harten vanuit het derde. Zo konden we toch nog netjes 9 om 9 beginnen.

HET VELD

Voor VIKO1 verliep de 1ste helft van het veld bijzonder goed. Waar de bookmakers hadden ingezet op een kansloze degradatie uit de 1ste klasse met 1 of 2 punten, werden er maar liefst 4 wedstrijden gewonnen en stonden er gewoon 8 punten op het scorebord. Lekker! Daarnaast werd er goed tegenstand geboden en op een enkele keer na niet kansloos verloren. Dat gaf goede hoop voor de zaal! VIKO2 had wat meer moeite met zijn draai vinden. Met name doordat er veel spelers door moesten draaien in VIKO1.

DE ZAAL

Dan eindelijk begon het langverwachte zaalseizoen. Het moment waar iedere korfballer naar uit kijkt. Geen wind, geen regen, gewoon lekker in de hal knallen. Wat meer publiek erbij en gaan.

VIKO2 begon met een prima overwinning op EKVA2 en VIKO1 overtuigde met een klinkende 28-19 winst op EKVA1. Vervolgens werden de meeste wedstrijden gewonnen en een paar verloren. Misschien wel typerend voor VIKO werd er in de return met EKVA netjes 2 punten gedoneerd aan hen zodat ze ook van die hatelijke 0 af waren.

Toen was het ineens zaterdag 7 maart. Al wat eerste verschijningen van het Corona virus. Maar er werd meer lacherig over gedaan, dan dat het serieus genomen werd. Prima om gewoon handen te schudden toch? Valt allemaal vast wel mee. VIKO2 gaf het goede voorbeeld door van Rapid2 te winnen in een leuke wedstrijd waarin er mooie doelpunten gemaakt werden. VIKO1 tegen Rapid1. Laten we het er maar op houden dat er uiteindelijk in de slot minuut gelukkig nog een doelpunt viel waardoor er een gelijkspel op het scorebord stond.

COVID KAMPIOENUH

Het scenario voor de laatste 3 wedstrijden was duidelijk. VIKO2 had al genoeg punten en was veilig. VIKO1 stond bovenaan met 17 punten en wilde kampioen worden. Eerst de wedstrijd tegen Woudenberg ‘even’ winnen om vervolgens thuis tegen ZKC kampioen te worden. Telstar zou namelijk van Tiel ’72 winnen. Zo niet, dan het kampioenschap binnen slepen in een alles beslissende wedstijd bij en tegen Telstar. Bussen vol fans en volle tribunes. Dat zijn de wedstijden waar je het voor doet.

Helaas kwam het niet zover. Door COVID-19 werd alles (begrijpelijk) in eerste instantie gepauzeerd. Een aantal weken wisten we niet wat er zou gebeuren. KNKV zou overleg hebben, maar dat ging wel even duren. Ondertussen werd er natuurlijk druk gespeculeerd. Totdat het KNKV met het verlossende antwoord kwam. Het beste scenario voor de VIKO selectie werd gecommuniceerd. Namelijk veld wordt beschouwd als niet gespeeld en zaal is eindstand leidend. Hierdoor blijft VIKO2 reserve 2x 2de klasse spelen en VIKO1 1ste klasse. Met als hoogtepunt natuurlijk in de zaal met de schotklok. Het eindresultaat is hetzelfde, alleen de weg er naartoe is anders en heel BIZAR.

AFSLUITING SEIZOEN

Weer terug naar zaterdag 16 mei 2020. Bijna alle spelers en staf van de huidige selectie en die van volgend seizoen op het veld. Fijn om toch nog een beetje afscheid te nemen van iedereen die stopt bij de selectie en dat we voorlopig iedere donderdag lekker door blijven trainen.

Nogmaals dank aan Rob (Phoenix), Maik (3de), Joost (3de), Wietske (SDO) en Aaliyah (op rust) voor alles.

NIEUWE SPELERS

Op dit moment kunnen we al 4 nieuwe spelers verwelkomen voor volgend seizoen. Althans, zo nieuw zijn ze nou ook weer niet. Ze zijn namelijk al aardig bekend bij VIKO en de selectie.

Vanuit de A1 komen Jente Vermeer en Amber den Hartog over. Twee enthousiaste en energieke meiden gezegend met een goed korfbal DNA en een passie voor korfbal. Ze hebben allebei namelijk korfbal ouders. Kwestie van hun draai vinden in de senioren. Het lef en durf hebben om ervoor te gaan, dan komt het helemaal goed.

Dan nog twee bekende gezichten. Vikash Mahadew Missier en Linsey van Mourik hebben een aantal jaar in de selectie gespeeld en afgelopen seizoen een uitstapje gemaakt naar AW.DTV. Heel erg fijn dat zij besloten hebben om weer in de VIKO selectie te gaan spelen.

Daarmee staat de teller op 10 dames / 9 heren en gaan we de komende maanden nog op zoek naar die ene heer om de selectie compleet te maken.

Ondanks het feit dat het huidige seizoen eigenlijk nog niet is afgelopen heb ik al erg veel zin om met deze groep en staf (Desiree en John) aan de slag te gaan. Eerst nog een paar trainingen, even lekker niets en dan hopelijk 15 augustus weer onder redelijk normale omstandigheden de voorbereidingen starten voor het nieuwe seizoen. Dat het maar een leuk, leerzaam en gezond seizoen mag worden!

Namens de TC

Emile Valkestijn

Geef een antwoord