VIKO sluit seizoen winnend af tegen Achilles

Zaterdag 2 juni stond voor VIKO de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Uit in Almelo was Achilles de tegenstander. Na een matige eerste helft rechtte de Viaanse hoofdmacht de rug in de tweede helft en werd het seizoen afgesloten met een overwinning.

In Almelo was het Achilles dat de score opende met een afstandsschot. Romy Houweling maakte daarna van korte afstand gelijk. Mede door het grote veld lag het tempo wat lager dan normaal, en daarbij had VIKO ook moeite om de bal door de korf te krijgen. Een trage gelijkopgaande eerste helft was het resultaat hiervan. Achilles nam het voortouw en scoorde steeds als eerste, waarna VIKO gelijkmaakte. Voor rust namen de Almeloërs even een voorsprong van twee punten, maar Natascha Hazendonk schoot de aansluitingstreffer er nog in, waardoor er bij een stand van 6-5 gerust ging worden.
Een lage score voor de Viaanse hoofdmacht, die het hele seizoen gemiddeld 22 doelpunten per wedstrijd scoorde. In de tweede helft moest er daarom echt uit een ander vaatje getapt gaan worden, om te zorgen dat de reis naar Almelo niet voor niks gedaan was.
De eerste score in de tweede helft was voor Achilles. Namens VIKO beantwoordde Jeffrey Vlietstra dit met twee treffers op rij, daarmee werd de stand gelijkgetrokken op 7-7. Achilles wist daarna nog één keer een voorsprong te pakken, maar de Vianezen zetten aan, via 8-8 werd een voorsprong van twee punten gepakt. De Almeloërs probeerden nog aan te klampen, maar via 9-10 werd de thuisploeg op een beslissende achterstand van vier punten gezet. De laatste twee doelpunten van de VIKO deze wedstrijd waren twee pareltjes. Zowel Vikash Mahadew Missier als Jeffrey Vlietstra ronden een doorloopbal af achter de korf langs met één hand. Achilles wist ook nog tweemaal de korf te vinden en bepaalde daarmee de eindstand op 12-15.
VIKO sluit daarmee een succesvol veldseizoen af met een overwinning. De zomerstop is nu aangebroken, in augustus zal de voorbereiding voor het nieuwe seizoen beginnen. VIKO zal dan uit gaan komen in de tweede klasse.