Viko 1 start competitie met een overwinning

Na precies 26 weken stond VIKO 1 eindelijk weer in het veld en startte de competitie 2020/2021 in de eerste klasse. Dit deed de ploeg uit Vianen met een nieuwe coach en een oudgediende die weer terug op het nest is. Er werd met 14-12 gewonnen van Nova 1 uit Bilthoven.

Het was lange tijd stil op het VIKO-veld aan de Langeweg in Vianen. Vanaf juni mocht er wel weer getraind worden, maar de competitie van 2019/2020 kon niet meer worden afgemaakt. De nieuwe competitie begon afgelopen zaterdag 5 september, waar VIKO, net als vorig jaar, in de eerste klasse uitkomt. Er is wel het één en ander veranderd sinds de laatste wedstrijd op 7 maart. Zo hebben de coaches van vorig jaar, Rob Siemer en Maik van Kouterik afscheid genomen en hebben John van Duuren uit Amsterdam en Desiree van Zoolingen uit Maarssen, het stokje overgenomen. Ook zijn Vikash Missier en Linsey van Mourik, na een kort uitstapje, weer terug in de selectie van de rood-witten. Marcel Hijnen heeft last van een hardnekkig knieblessure en blijft tot de zaalcompetitie aan de kant. 

VIKO startte de wedstrijd goed en geconcentreerd en liep in de eerste helft rustig uit naar een 7-3 voorsprong. In de laatste 5 minuten van de eerste helft kwam Nova terug en wisten de marge naar twee terug te brengen en met 7-5 de rust in te gaan. In de tweede helft kwam een strijdvaardige Nova het veld in en scoorde meteen de aansluiting, 7-6. De ploeg uit Bilthoven begon er weer in te geloven en VIKO moest knokken voor ieder puntje. De strijd ging in de tweede helft gelijk op, waarbij VIKO wel steeds de voorsprong hield. Halverwege de tweede helft, bij een 11-10 voorsprong van VIKO, ging Nova op zoek naar de gelijkmaker, een spannende fase van de wedstrijd waarbij het alle kanten op kon gaan. Coach John van Duuren handelde snel en bracht Rick Heijnen in de aanval. Dit werd een belangrijke wissel, want de invaller uit het tweede team deed wat van hem verwacht werd, scoren. Hiermee bracht hij de marge weer op twee. Novaprobeerde wel alles om de aansluiting weer te forceren, maar VIKO liet zich niet meer verrassen, speelde de wedstrijd gecontroleerd uit en zette een mooie 14-12 overwinning op het scorebord. De eerste twee belangrijke punten zijn binnen. 

Volgende week reist VIKO af naar Hoevelaken om tegen Telstar, een oude bekende, aan te treden. De wedstrijd start om 15.30u. 

Doelpuntenmakers voor VIKO: Jelmar van Zoolingen (3), Aron Neijmeijer (3), Thorven Oostrom (3), Vikash Missier (2), Annelies Visser (1), Romy Houweling (1) en Rick Heijnen (1). 

Geef een antwoord