VIKO verliest in Hoevelaken

VIKO is afgelopen zaterdag de betere ploeg in het veld, maar kan dit niet in de uitslag tot uitdrukking brengen en verliest onverdiend met 11-9 van Telstar uit Hoevelaken.

Op zaterdag 12 september reisde de hele selectie van VIKO naar Hoevelaken af om aan te treden tegen oude bekenden van vorig jaar, Telstar. Tijdens de laatste, niet afgemaakte, zaalcompetitie, waren deze wedstrijden tegen de ploeg uit Hoevelaken spannende,sportieve confrontaties, die door beide ploegen gewonnen konden worden. Ook nu waren de twee ploegen aan elkaar gewaagd en lieten meteen volop strijd zien vanaf de eerste minuut. Heel even kon Telstar VIKO bij houden, maar na tien minuten liet VIKO zien dat zij de betere ploeg waren. De rood witten speelden in mooie, lange aanvallen Telstar weg en liep heel rustig uit naar een 2-6 voorsprong, de ploeg uit Hoevelaken had tot op dat moment niet veel in te brengen en liep achter de feiten aan. Tot tien minuten voor rust was er ook niks aan de hand voor VIKO, maar na wat ongelukkige aanvallen van VIKO’s zijde zonder een doelpunt, kreeg Telstar weer hoop en begonnen erin te geloven, zij knokten zich terug naar 6-6 met nog één minuut te spelen tot de rust. Vlak voor het rustsignaal scoorde Jelmar van Zoolingen nog een prachtig afstandsschot en kon de ploeg uit Vianen met een kleine voorsprong de kleedkamer in. In de tweede helft speelde VIKO nog steeds een prima wedstrijd, Mariska van der Leij bracht de stand meteen op 6-8, maar het lukte daarna maar niet de korf te vinden. Vikash Missier en Thorven Oostrom werden door hun ploeggenoten prima vrij gespeeld, maar de bal wilde niet door de mand. Het lukte Telstar wel om af en toe een doelpuntje mee te pikken en zo kwamen zij rustig langszij en zelfs op een 11-8 voorsprong. De coach van VIKO probeerde het met wissels nog te redden, maar het mocht niet baten. Linsey van Mourik scoorde nog één keer en daar bleef het bij, 11-9! 

Volgende week speelt VIKO om 15.30u thuis tegen Movado 1 uit Dordrecht. Een ploeg die onbekend is voor VIKO, maar met vier punten uit twee wedstrijden op de eerste plek staat. VIKO is gewaarschuwd. 

Doelpuntenmakers voor VIKO: Thorven Oostrom (3), Jelmar van Zoolingen (2), Vikash Missier (1), Romy Houweling (1), Mariska van der Leij (1) en Linsey van Mourik (1).  

Geef een antwoord