VIKO verliest in laatste seconden in Enschede

Zaterdag 5-oktober stond voor VIKO 1 de verre uitwedstrijd tegen Rigtersbleek op het programma, een ploeg die net als VIKO zes punten wist te behalen en ook nog eens tegen precies dezelfde tegenstanders. Het beloofde dus een spannende pot te worden in Enschede.

Met Wietske op de plaats van Aaliyah en Jelmar terug in de basis ten koste van Sem begon VIKO goed aan de wedstrijd. Een foutje van Marcel betekende nog wel de 1-0 voor Rigtersbleek maar al snel liep VIKO via doelpunten van Romy en Marcel (2) uit naar een voorsprong van twee punten. Met name de assist van Aron op Marcel bij de 1-2 mag hierbij niet onbenoemd blijven.

De voorsprong van twee punten werd behouden tot een stand van 4-6 na twintig minuten spelen. Het laatste deel van de eerste helft was echter overtuigend voor Rigtersbleek. VIKO gaf te veel gemakkelijke kansen weg rond de korfzone en zo kon Rigtersbleek binnen vijf minuten de score ombuigen naar een 8-6 voorsprong. Gelukkig wist Anne met een mooie afstandstreffer de ban te breken en vond ook Jelmar de korf nog een keer, zo bleef de schade tot aan het rustsignaal beperkt: 9-8.

De tweede helft kwam maar moeizaam op gang. Verdedigend hield VIKO het goed dicht maar de aanval wist hiervan niet te profiteren. Sem kwam nog het veld in voor Thorven om een treffer te forceren maar de openingsgoal van de tweede helft was na twaalf minuten voor Rigtersbleek. Dit was direct het signaal voor beide ploegen om er een schepje bovenop te gooien. Wietske en Thorven (terug in de aanval gebracht en direct succesvol met zijn eerste schot) scoorden snel voor VIKO, helaas wist Rigtersbleek elke treffer direct te pareren waardoor er bij 13-11 nog steeds een achterstand van twee punten op de borden stond.

Jelmar zat echter lekker in de wedstrijd en bracht VIKO met twee loepzuivere schoten weer op gelijke hoogte, de spanning steeg maar VIKO had duidelijk de overhand in de tweede helft. Het vertrouwen in minimaal een punt was dan ook groot. Thorven en Marcel scoorden nog voor VIKO in de slotfase en de laatste minuut ging in met een gelijke stand van 15-15. Helaas werd de bal in de aanval verspeeld zonder dat er een schotkans genomen kon worden en zo kreeg Rigtersbleek in de laatste seconden nog een kans om de volle buit binnen te halen. De eerste twee schoten misten nog korf maar door een sterke rebound kwam er nog een derde kans die van grote afstand wel werd benut: 16-15. Direct floot de scheidsrechter ook voor de laatste keer en was een zure nederlaag alles wat restte voor VIKO.

Helaas dus geen punt(en) mee naar Vianen maar wel weer een wedstrijd waarin VIKO laat zien dat het thuishoort in de 1e klasse. Aanstaande zaterdag staat de gedoodverfde titelkandidaat Synergo op het programma, om 16.30 zal het eerste fluitsignaal klinken op het Synergo Veld in Utrecht.

Scores VIKO:
Jelmar van Zoolingen (4), Marcel Hijnen (4), Thorven Oostrom (3), Romy Houweling (1), Aron Nijmeijer (1), Wietske Kamerik (1), Annelies Visser (1)

Geef een antwoord