Viko verliest in Tilburg

Op zaterdag 19 februari reisde VIKO af naar Tilburg om tegen de plaatselijke korfbalvereniging te spelen. De wedstrijd werd kansloos verloren met 24-14.

Voor aanvang van de wedstrijd leken de kansen gelijk voor beide verenigingen. VIKO stond weliswaar twee punten achter de Tilburgers, maar met één wedstrijd minder gespeeld. Echter hebben beide ploegen tegen Antilopen uit Leusden gelijk gespeeld, dus het kon alle kanten op gaan. 

De Tilburgers gingen voortvarend van start. Ze speelde fel op de bal en maakten het VIKO erg moeilijk om tot goede aanvallen te komen. Zij wisten zelf, vooral op afstand, wel regelmatig te scoren, waardoor VIKO binnen 3 minuten al tegen een 3-0 achterstand aan keek. Wat VIKO ook probeerde, ze werden erg goed verdedigd en de ploeg uit Tilburg had hen volledig in de tang. Na 9 minuten wist VIKO een beetje uit de greep van Tilburg te komen en lukte het vooral de eerste aanvalsvak mee te scoren. De bal kon langer rondgespeeld worden en vooral Rick Heijnen kwam op stoom met een paar fraaie afstandschoten achter elkaar door de korf te mikken. Tilburg deed er alles aan om de VIKO aanvaller te verdedigen, maar de snelle aanvaller was in deze fase niet af te stoppen. Jammer genoeg wist de rest van het team maar moeilijk mee te scoren, waardoor VIKO de hele eerste helft tegen een achterstand bleef aankijken. Ivan Karstens werd nog in de ploeg gebracht voor Brendan Ritmeester, maar hij kon niet voorkomen dat de ploeg uit Vianen met 14-11 de rust in ging. De tweede helft bleef Tilburg rustig naar de kansen zoeken en vond deze ook steeds makkelijker. VIKO speelde niet goed en verloor volledig de grip op de wedstrijd. Hierdoor ontstonden er irritaties wat het spel niet ten goede kwam. VIKO scoorde de tweede helft nog maar drie keer, terwijl de Tilburgers tien keer de korf wist te vinden, eindstand 24-14. 

VIKO heeft komende twee weken rust en mag het op 12 maart opnieuw opnemen tegen Tilburg. Om 17.00u begint de wedstrijd in Helsdingen.

Doelpuntenmakers voor VIKO: Rick Heijnen(7), Ivan  Karstens (2), Romy Houweling (2), Esmee Dubbers (2) en Linsey van Mourik (1).

Geef een antwoord