Viko verliest nipt van DWS

VIKO start nieuwe competitie in derde klasse en gaat nipt ten onder. De ploeg uit Vianen verliest de openingswedstrijd met 8-9 van DWS uit Kootwijkerbroek.

Na een zeer onrustige periode in de tweede helft van het afgelopen veldcompetitie, besloten veel spelers uit de selectie van VIKO te stoppen met korfbal. Dit ging vooral ten koste van het eerste team, waar alleen Rick Heijnen besloot te blijven. Met een gemotiveerde aanvulling uit het tweede team en Desiree van Zoolingen als trainer/coach (een oude bekende voor VIKO) besloot de vereniging een stapje terug te doen naar de derde klasse en er helemaal voor te gaan. Met Desiree besloot haar man Jelmar van Zoolingen mee terug naar VIKO te komen, Jelmar heeft tot twee jaar geleden in het eerste team van VIKO gespeeld. Ook Janneke Gothelp van Het Bosch uit Lexmond is de selectie komen versterken, maar moest de eerste wedstrijd geblesseerd aan de kant blijven. 

VIKO 1 moest z’n draai nog duidelijk vinden en waar het in de voorbereiding nog veel wist te scoren, was het duidelijk dat het hieraan schortte in de eerste wedstrijd. Ook lukte het DWS niet veel te scoren, waardoor er na 20 minuten een schamele 2-2 op het scorebord stond. DWS wist daarna wel af en toe de korf te vinden, wat VIKO nog maar één keer lukte in de eerste helft. Beide ploegen gingen met een 3-8 stand de kleedkamers in. Aan het begin van de tweede helft wist VIKO meteen twee keer te scoren en kroop langzaam dichterbij. Het was nu DWS die nog maar één keer de korf wist te vinden, maar VIKO kwam net één doelpuntje te kort om een terechte gelijk spel te kunnen forceren. Een mooi detail in de tweede helft was dat Ilse Otten vervangen werd door haar dochter, Demi Witte, een talentvolle jeugdspeler van VIKO A1. Na de wedstrijd bleef het nog wel lang gezellig in de prachtige nieuwe VIKO kantine met spelers van beide teams en het publiek. 

Doelpuntenmakers voor VIKO; Robin van Dijk(4), Tessa Crone(1), Jente Vermeer(1), Bjorn Oostrom(1) en Rick Heijnen(1)

Geef een antwoord