Viko verliest nipt van Fiducia

VIKO verliest na een bloedstollende strijd nipt van concurrent Fiducia uit De Meern en lijkt kans op een kampioenschap te kunnen vergeten.  De wedstrijd eindigde in een 20-19 winst voor de ploeg uit De Meern.

Afgelopen zaterdag ging het vlaggenschip van VIKO naar De Meern om aan te treden tegen de koploper van de competitie, Fiducia. VIKO moest winnen om in verliespunten gelijk te komen met Fiducia en zo nog mee te kunnen blijven strijden om het kampioenschap.

De tribune in De Meern zat vol en VIKO kon rekenen op veel steun van de in groten getale meegereisde supporters uit Vianen. Het was Fiducia die meteen het initiatief nam en vrij gemakkelijk uitliep naar een 4-0 voorsprong. VIKO liep achter de feiten aan en was duidelijk de mindere partij. Het was Jeffrey Vlietstra die na 8 minuten de score voor VIKO wist te openen en de stand op 4-1 bracht. Fiducia bleef echter heel gedreven en geconcentreerd spelen en wist de gehele eerste helft te domineren. VIKO deed wat het kon en werd regelmatig met harde hand afgestopt door de ploeg uit De Meern die er alles aan deed om de voorsprong te houden. Halverwege de eerste helft wist Fiducia uit te lopen naar een voorsprong van 6 doelpunten, 10-4. VIKO wist echter net voor rust de schade beperken tot 3 doelpunten verschil, 12-9.

De tweede helft liet in het begin hetzelfde spelbeeld zien. Jeffrey Vlietstra bracht de spanning nog even terug naar 12-10, maar daarna liep Fiducia uit naar een 15-10 voorsprong. De ploeg uit Vianen bleef erin geloven en kwam heel langzaam dichterbij, 15 minuten voor het laatste fluitsignaal wist VIKO zich terug te knokken naar een marge van één doelpunt, 16-15. Het publiek zat op het puntje van zijn stoel, zeker toen Linsey van Mourik voor het eerst VIKO op gelijke stand wist te brengen, 16-16. De spanning was volledig terug. Jeffrey Vlietstra bracht VIKO met een mooi afstandsschot voor het eerst op voorsprong, 16-17. De beide ploegen wisten daarna om en om te scoren en brachten de stand één minuut voor tijd op 19-19. Het was echter Fiducia die in de laatste minuut nog wist te scoren en bracht zo de eindstand op 20-19. VIKO ging met lege handen naar huis en heeft de kans op het kampioenschap hiermee zo goed als verspeeld.

VIKO heeft nu 6 punten minder dan Fiducia, maar heeft één wedstrijd tegen Hellas in te halen. Deze wordt aanstaande dinsdag 12 februari om 21.00u gespeeld in Vianen. 

Doelpuntenmakers voor VIKO: Jeffrey Vlietstra (7),  Vikash Missier (5), Linsey van Mourik (3), Natascha Hazendonk (1) Jelmar van Zoolingen (1), Rules Buitelaar (1) en Annelies Visser (1).

Geef een antwoord